Erik van Loon blij met goede rit, Anja soepel door duinen

Gepubliceerd op: 15-10-2023 19:51

Met een achtste tijd voor zowel Erik als Anja van Loon tijdens de tweede etappe van de Rallye du Maroc, zijn beide equipes tevreden. Bij Erik werpen de aanpassingen aan de setup zijn vruchten af. Anja kent een probleemloze dag en kiest ervoor om op de vele stenen geen risico te nemen.

“Er was gisteren zoveel schade bij de trucks,” vertelt Anja. “Vandaag was een soortgelijke proef, dus we wilden niks kapot rijden. Het ging super goed, nu gingen we soepel door de duinen heen. We hebben geen fouten gemaakt, dus een goede dag voor ons! Op naar morgen.”

Ook Erik is blij na de tweede etappe. “Eindelijk geen problemen met de Can-Am, maar we moesten de eerste 100 kilometer wel even inkomen. Dat kwam ook omdat we moesten wennen aan hoe de auto voelde, want die hadden we flink aangepast. Op de snelle stukken en in de duinen merkten we veel verschil. Hein heeft het top gedaan en ook over mezelf was ik tevreden, dus ondanks een lekke band een goed resultaat. En de snelste Nederlander, als kers op de taart.”

Morgen staat de derde etappe op het programma. Een loop van 333 kilometer rondom Zagora over onverharde paden. De eerste auto start om 10:20 uur (11:20 uur Nederlandse tijd), volg de rally live via https://www.maroc.live.worldrallyraidchampionship.com/en/car/.