Bizar slot bezorgt Becx de overwinning in Rallye du Maroc

Gepubliceerd op: 18-10-2023 20:43

Het is alsof Alfred Hitchcock het scenario van deze Rallye du Maroc geschreven heeft. Martin Macik, de onbetwiste leider in het klassement, is gediskwalificeerd en veel tijdverlies tijdens de laatste etappe van Janus van Kasteren. Dat zorgde vandaag voor de eindoverwinning bij Becx Competition Team De Rooy FPT.

Met deze plot twists had niemand rekening gehouden. De laatste etappe bestond bijna volledig uit duinen. Deelnemers moesten een lus afleggen van 152 kilometer in en om het befaamde duinengebied van Merzouga. Na de finish waren Michiel Becx, navigator Edwin Kuijpers en monteur Wuf van Ginkel overrompeld door het feit dat ze de Rallye du Maroc hebben gewonnen.

Kuijpers over de slotetappe: “Het was een korte proef met veel duinen en tussendoor een aantal snelle stukken door drooggevallen rivierbeddingen. Het ging op zich niet verkeerd. Na de diskwalificatie van Macik gisteravond, stonden Janus bovenaan en wij tweede algemeen. Zo wilden we het ook naar de finish brengen. Daarom zijn er geen grote risico’s genomen in de duinen. Eén keertje vastgezeten, maar een paar minuutjes verloren. Verder geen problemen gehad.”

“Toen kwamen we op kilometer 110 Janus tegen. Die stond daar met problemen aan het chassis. Daar hebben we even bijgestaan. Omdat we daar niets konden doen zijn we rustig doorgereden. Zonder risico’s te nemen ook die laatste duinen doorgereden en toen we aan de finish kwamen bleek tot onze eigen verrassing dat we Rallye du Maroc 2023 hebben gewonnen.”

“Het is natuurlijk zonde voor Janus, Darek en Marcel, want we hadden graag met ze op het podium gestaan namens Team De Rooy. Heel verrassend voor onszelf. We kwamen om te leren. Het is de eerste keer met dit team in de truck. We missen ten opzichte van veel toppers nog snelheid, maar dat maakt voor ons niet uit. To finish first, you first have to finish. Dat hebben we dus gedaan.“ aldus de navigator van het winnende team.

De precieze oorzaak van de problemen bij de equipe van Boss Machinery Team De Rooy FPT is ons nu nog bekend. Janus van Kasteren, Marcel Snijders en Darek Rodewald zijn ondertussen wel aan de finish gekomen.