Rainbow Truckteam wint eerste etappe van Rallye du Maroc

Gepubliceerd op: 02-10-2022 19:51

Een jaar na de eindzege heeft het Rainbow Truckteam zondag opnieuw succes behaald in de Rallye du Maroc. Waar de andere equipes steken lieten vallen, bleven Gerrit Zuurmond, Tjeerd van Ballegooy en Klaas Kwakkel uit de problemen voor een dagzege.

In de 236 kilometer lange etappe naar Tan Tan noteerde Zuurmond een tijd waarmee hij iets meer dan een minuut sneller was dan Martin Macik, de Tsjechische Iveco-rijder. Daarmee heeft Zuurmond de eerste etappezege van deze week te pakken, ondanks dat hij niet dacht vooraan mee te draaien.

“Het is eigenlijk buitengewoon goed gegaan vandaag, we hebben geen problemen gehad en dan ben je gewoon de snelste”, zegt Zuurmond, die zondag ruim vijf uur achter het stuur zat in de special stage. “We hebben onderweg meerdere deelnemers met problemen gezien, maar wij hebben de hele dag aardig door kunnen tokkelen.”

Het navigeren was op sommige vlakken behoorlijk lastig. “We zijn zelf ook een paar keer verkeerd gereden”, geeft Zuurmond toe. “Maar als je daar slim mee omgaat en een beetje kunt doorrijden, dan schiet je er zo voorbij. Dat ging heel goed bij ons vandaag.”

Maandag gaat de Rallye du Maroc verder met de etappe naar Laayoune. De proef is 316 kilometer lang.