Hoge snelheden en klappende banden bij Rainbow Truck Team

Gepubliceerd op: 16-10-2023 20:04

Wie de strijd in Rallye du Maroc volgt via de live tracking, kon zien dat deze dag één was met hoge snelheden. Op typisch Marokkaanse ondergrond van gravel en stenen werd het daarom ook een dag waarin de slijtage van de banden een grote rol van betekenis speelde.

Gerrit Zuurmond stuurde zijn MAN rallytruck vakkundig over het traject en navigator Tjeerd van Ballegooij wees hem wijselijk de weg. Klaas Kwakkel zal scherp gewaakt hebben over de temperatuur van onder andere de banden, maar ook hij kon niet voorkomen dat er tot twee keer toe ééntje klapte.

Tjeerd doet verslag: “Tot kilometer 275 ging het prima en lagen we lang 4de! Helaas kregen we toen een klapband en verloren zo 2 plekken. Ondanks dat er 100% gravel zou zijn hebben we toch nog wat duintjes mee kunnen pakken. Op maar morgen!”

Morgen vertrekt het hele rally circus in Noordelijke richting. Het bivak bij Zagora zal worden afgebroken en in Merzouga weer opgebouwd. Vandaag is de rally de tweede helft ingegaan. Tot nu toe zijn het fantastisch mooie en zware rallydagen geweest. Met de duinen van Merzouga als finale op woendag, zullen Gerrit, Tjeerd en Klaas morgen eerst nog moeten afrekenen met etappe 4.

Terwijl assistentievoertuigen het asfalt zullen opzoeken, duiken de deelnemers aan de wedstrijd een 351 kilometer special stage in. Het belooft weer een mooie uitdagende dag te worden, maar de mannen in de MAN hebben er zin in.

De live tracking is te vinden via deze link.