Morocco Desert Challenge gestart! Direct verrassingen in klassement

Gepubliceerd op: 24-04-2023 20:40

Na twee dagen rally is de Morocco Desert Challenge van Agadir naar Assa gegaan. Gisteren vond de proloog plaats en vandaag de eerste echte etappe. Tijdens de proloog bleek dat de navigatie voor de motoren aan het eind lastig was. De etappe van vandaag duurde vooral langer dan verwacht, doordat de helikopters niet op konden stijgen. Vandaag waren er al enkele verrassingen.

Bij de motoren zijn het de Sherco’s die leiden. Rui Gonçalves is de snelste motor na de eerste 400 kilometer. Zijn teamgenoot Lorenzo Santolino volgt op ongeveer 5 minuten. Rodney Faggotter op de Yamaha volgt op de derde plaats om 16 minuten achterstand. Bij de motoren waren er tijdens de proloog wat navigatieproblemen, met name in het laatste stuk reden er een aantal motoren verkeerd en reden zij een kilometer of 6 te veel.

Er was Nederlands succes bij de SSV’s. Michiel Becx leidt in de Arcane met een voorsprong van 4 minuten op Hugues Lacam en 8 minuten op Kees Box. Daarmee staan er momenteel 2 Nederlandse equipes in de top 3. Martin van den Brink staat 8e voor René van Eerd.

Mathieu Serradori was na de eerste twee dagen de snelste auto, met de Century buggy. De Fransman leidt voor zijn landgenoten Simon Vitse en Jérôme Pelichet. Daarmee was er dus een Frans feestje aan het begin van de rally. De snelste Nederlander is Mike van Eikeren op de zevende positie, zijn teamgenoot Henk de Jong staat 8e.

De snelste truck is Janus van Kasteren. De Dakar-winnaar nam zijn vorm mee in de eerste rally sinds de Dakar. Hij leidt voor de Belg Igor Bouwens met een voorsprong van 33 minuten, een groot verschil. Op de derde positie staat Anja van Loon. Bij haar truckdebuut weet ze dus direct voor een verrassing te zorgen in de Iveco. Vick Versteijnen staat vierde voor Steven Rotsaert.

De derde dag van de rally gaat van Assa naar Foum Zguid over een proef van 416 kilometer die divers is. Met snelle en verraderlijke paden langs de Algerijnse grens, maar ook de eerste duinen staan morgen op het programma!

Foto: RallyCool!