Van Groningen tuimelt van duin met finish in zicht 

Gepubliceerd op: 16-03-2022 21:29

William van Groningen heeft ook op de vierde dag de overwinning gepakt bij de vrachtwagens in de Fenix Rally. De kopman van Rally Team Dust Warriors lag ook weer op koers voor een goede klassering in het algemeen klassement, maar een buiteling in het zicht van de haven zorgde voor wat tijdverlies.

De equipe bestaande uit William, Jacco en Wesley van Groningen ging voortvarend in de vierde etappe, die geteisterd werd door een zandstorm. De omstandigheden waren daarom niet ideaal voor een dag met snelle pistes. Pas aan het eind lagen er wat duinen en uitgerekend daar ging het mis voor Van Groningen.

“We kwamen een redelijk steil duin op”, legt Van Groningen uit. “Het probleem was dat we een soort zandstorm hadden waardoor we toch al weinig zicht hadden. Bovenop de kam stond het vol met mensen, ik had niet echt een goed beeld waar ik naar beneden moest. Ik koos voor de verkeerde kant en toen lagen we meteen beneden. De jongens riepen nog dat ik naar rechts moest, maar dat was te laat. Nog voor ik kon sturen lagen we al om. Het kan gebeuren, we stonden zo weer rechtop.”

De schade viel overigens ook behoorlijk mee en hulp werd snel geboden. “Van Velsen heeft ons goed geholpen, we stonden snel weer overeind. In het algemeen klassement hebben we iets verloren, maar er is geen man overboord. Het doel om nog een etappe algemeen te winnen is natuurlijk een geintje, maar ik denk dat het nog wel een kans van slagen heeft. We gaan ons best doen, maar het valt met de vrachtwagen niet mee tegen de auto’s.”