Mannama wint opnieuw, Hofstra en Van den Brink op podium

Gepubliceerd op: 16-03-2022 20:10

Urvo Mannama heeft woensdag de vierde etappe van de Fenix Rally gewonnen. De coureur uit Estland heeft de leiding in het algemeen klassement weer overgenomen van Rients Hofstra.

Mannama was op de vierde dag negen minuten sneller dan Hofstra. Op zijn beurt was de Fries weer twee minuten sneller dan Rik van den Brink. De coureur van Brinky Rallysport eindigde op een kleine twee minuten van Hofstra. Teun Stam verloor iets meer op de vierde dag, hij werd vierde op ruim 45 minuten van de dagwinnaar.

Bij de trucks ging de winst woensdag naar William van Groningen. Dat was verrassend aangezien de kopman van Rally Team Dust Warriors voor de finish van de proef even op de zijkant kwam te liggen. Met hulp van Aad van Velsen kon de Iveco snel weer overeind gezet worden en kon de proef alsnog uitgereden worden. Diezelfde Van Velsen reed een goede tweede proef, maar was in de eerste niet van start gegaan. Hij kreeg daarom veel straftijd.

In de SSV-klasse was de winst voor Arunas Lekavicius. Gerard Spelt eindigde op de 26ste plaats, Hanne Wilzing werd 29ste. Bij de motoren ging de overwinning naar Modestas Siliunas voor Matthew Gird en Justas Grendelis.