Brinky Rallysport scoort podium op lastige dag in Fenix Rally

Gepubliceerd op: 16-03-2022 20:54

Het waaide woensdag behoorlijk hard en het stof speelde de equipe van Brinky Rallysport daarom parten. Het was opletten geblazen in de vierde etappe van de Fenix Rally, maar het team bestaande uit Rik van den Brink en Gydo Heimans eindigde uiteindelijk ‘gewoon’ weer op het podium.

De vierde dag van de Fenix Rally bestond uit twee proeven met een totale lengte van meer dan 250 kilometer. De omstandigheden waren niet bepaald eenvoudig, merkte Heimans. “We hadden heel weinig zicht”, zegt Heimans. “Dat maakte de navigatie niet makkelijker, maar het rijden ook zeker niet. Het was heel lastig, zeker in combinatie met een hele lastige etappe. Vooral de eerste special vanochtend was ontzettend lastig.”

Heimans vervolgt: “Op een gegeven moment zaten we twintig kilometer op hetzelfde pad en was het eigenlijk om de 300 meter dat er zo’n knip in zat. De ene kun je vol nemen en de volgende ziet er hetzelfde uit, maar dan gaat het niet. Het was echt aanpassen op de omstandigheden vandaag.” De tweede proef ging wat dat betreft beter. “De tweede proef paste bij ons en toen zijn we er ook voor gaan zitten. We zijn gestart achter Rients (Hofstra, red.) en de buggy uit Estland. Daar wilden we echt wel bij aanhaken en het verschil is echt minimaal.”

In die tweede proef was het verschil iets meer dan een minuut met de dagwinnaar Urvo Mannama. Qua resultaten zit het goed, maar Heimans heeft nog wat specifieke wensen voor de laatste drie dagen. “Ik hoop dat we de laatste drie dagen de resultaten boeken die we nu boeken, maar hopen ook zeker dat we nog veel duinen krijgen. Die hebben we nog niet genoeg gehad, dat lijkt de laatste twee dagen goed te komen. Ik hoop het wel, die ervaring komen we voor.”