Brinky Rallysport boekt eerste dagzege in Fenix Rally

Gepubliceerd op: 17-03-2022 19:58

Een proef vol snelle paden en lange halen lag Rik van den Brink donderdag uitstekend. Samen met navigator Gydo Heimans koerste de Brinky Rallysport-formatie af op de eerste dagzege van deze rally.

In de proef over 200 kilometer was het verschil met de eerstvolgende auto zes minuten. Een teken dat het uitstekend liep in de Mitsubishi ASX, maar coureur Rik van den Brink had daar zo zijn twijfels over. Die twijfels werden kort daarna weggenomen toen ze als eerste aan de finish van de proef kwamen terwijl ze als vijfde vertrokken waren.

“Vlak voor de finish zei Rik nog dat we het niet zo goed gedaan hadden, maar ik keek naar de paden en zag weinig sporen”, zegt Heimans. “Het was een hele mooie dag. Op de finish waren we de eersten. Op 200 kilometer was het gat zo’n 6 minuten op de tweede, dat is best een groot verschil. Het waren 200 hele snelle kilometers, het gemiddelde lag heel hoog.”

Aanvankelijk had de Fenix Rally nu in Ksar Ghilane moeten zitten, maar dat is vanwege de zandstorm van de afgelopen dagen niet gelukt. “We verliezen heel veel tijd om daarheen te reizen en dat verlies je eigenlijk met de proeven die je kunt rijden. Het is afwachten wat de organisatie wil, morgen en overmorgen gaat het steeds weer harder waaien. Ik durf niet te zeggen of we nog de duinen ingaan. Ik hoop het wel, daar komen we uiteindelijk voor.”

Nog een paar dagen zoals vandaag zou Heimans overigens ook niet weigeren. “Als het gaat zoals vandaag, dan hebben we ook gewoon een hele mooie afsluiting van de week.”