Van Kasteren en Becx met Team De Rooy naar Dakar

Gepubliceerd op: 07-09-2023 13:01

De regerend Dakar-kampioen, Janus van Kasteren, gaat zijn titel verdedigen met hetzelfde team als waarmee hij de Dakar won: Team De Rooy. Voor Michiel Becx betekent het een terugkeer bij het team waarmee hij in 2020 ook de Dakar Rally reed. Beide Brabanders zullen rijden met een Iveco Powerstar.

Met de toevoeging van Van Kasteren en Becx aan de line-up heeft het team nu drie trucks bemand voor de Dakar Rally. De twee heren krijgen gezelschap van een dame: Anja van Loon. Van Loon wist al eerder dat zij met een Iveco Powerstar zou rijden en heeft dit seizoen ook al kilometers gemaakt met de truck. Maar de Team De Rooy trucks gaan niet onvoorbereid naar Saoedi-Arabië, zij zullen in oktober de Rallye du Maroc rijden.

Het wordt de zesde deelname aan de Dakar Rally voor Van Kasteren. In 2018 reed hij voor het eerst de Dakar Rally in 2024 zal hij voor de vierde keer met Team De Rooy deelnemen aan de zwaarste rally ter wereld. In 2023 wist Van Kasteren de rally op zijn naam te schrijven, mede door drie etappes te winnen. Van Kasteren pakte de leiding op de 10e etappe en gaf deze niet meer af.

Voor Becx wordt het zijn vierde deelname aan de rally. In 2019 debuteerde hij in de auto, in 2020 reed hij de rally in een Iveco Trakker van Team De Rooy en in 2022 reed hij met een SSV. In 2024 is hij dus weer terug achter het stuur van een truck en gaat hij de strijd aan in de Iveco Powerstar.

Tijdens de Rallye du Maroc, die plaatsvindt van 12 tot en met 18 oktober, beleeft Team De Rooy de generale repetitie voor de Dakar Rally. Het wordt de laatste test voor de trucks en de equipes, maar ook voor het team om alle puntjes op de i te zetten. De rally is extra bijzonder doordat Van Kasteren wereldkampioen kan worden in het FIA World Rally-Raid Championship. Door de winst van Van Kasteren in de Dakar Rally leidt hij het klassement met 11 punten voorsprong op Martin Macik en 47 punten op Tomas Vratny.