Mirjam Pol zet streep door deelname aan Dakar rally

Gepubliceerd op: 03-11-2023 15:01

Helaas zal één van Nederlands grootste boegbeelden verstek moeten laten gaan komende editie van de Dakar rally. Naweeën van een Corona besmetting zetten een streep door de plannen van de altijd ambitieuze Mirjam Pol.

In Dagblad Turbantia valt te lezen dat de drievoudig winnaar bij de vrouwen is niet fit genoeg om mee te doen aan de zwaarste rally ter wereld die op 5 januari 2024 in Saudi-Arabië begint. Pol raakte eerder dit jaar besmet met het coronavirus.

“In het begin leek het de goede kant op te gaan en zag ik het nog niet als een probleem”, aldus de coureur uit Borne.

“Toen dacht ik nog; ‘het zal wel weer over gaan en ik heb nog wel even’. En ik geloof nog steeds dat het allemaal wel goed komt, echter niet meer vóór Dakar komende januari.”

Het is natuurlijk een grote teleurstelling voor Pol zelf en een aderlating voor alle fans. Deelname vraagt veel inspanning. Niet alleen fysiek, maar ook op gebied van sponsoring en verdere organisatie. Een lastige beslissing, maar nuchter als altijd trekt de Twentse een verstandelijke conclusie uit haar fysieke gesteldheid:

“Mijn gebrek aan fitheid kan ik voor een gedeelte wellicht nog wel compenseren met mijn ervaring, maar mijn scherpte niet. En die scherpte móet er gewoon zijn. Het is namelijk niet geheel zonder risico wanneer je met 160 km/u over een stenen pad rijdt en niet gefocust bent op de stenen voor je of op het roadbook die de overige gevaren aangeeft. Het gaat gewoon niet.”

Om diezelfde reden zal Mirjam Pol zondag 12 november ook niet aanwezig zijn bij het Dutch Dakar Event op het E3 strand in Eersel.