DUTCH DAKAR – Hèt Dakar “Friends & Family”-feest in Nederland.

Gepubliceerd op: 03-10-2023 12:29

Na enkele jaren afwezigheid is er weer een écht Dakar-event in Nederland! Op zondag 12 november 2023 vindt de eerste editie plaats van ‘Dutch Dakar’ op het E3 Strand in Eersel. Vrijwel alle Nederlandse toppers zijn hier bij aanwezig.

De opzet van Dutch Dakar is uniek in Nederland. Bezoekers krijgen de kans om deelnemers en voertuigen uit de Dakar rally van dichtbij in actie te zien. Middels demonstraties worden de bijzondere eigenschappen van deze speciale voertuigen getoond aan het publiek. Zowel motoren, SSV’s, auto’s en trucks rijden op het nieuwe overzichtelijke parcours.

Het is voor bezoekers ook mogelijk om door een waar Dakar-bivak te lopen. Exact zoals het in Saudi-Arabië opgesteld staat. Zo kan je meekijken in de mobiele werkplaatsen. Dichterbij de Dakar beleving kan je niet komen.

De winnaar van Dakar 2023, Janus van Kasteren is natuurlijk zelf aanwezig op dit event. Verder komen Martin van den Brink (3e), Mitchel van den Brink (4e) en teams zoals Versteijnen Truck Racing, Firemen Dakarteam en natuurlijk Coronel Racing laten zien wat deelname aan Dakar inhoudt.

De Nederlandse dames zijn uiteraard ook vertegenwoordigd! Naast de winnares bij de motoren van Dakar 2023, Mirjam Pol, hebben we dit jaar de primeur om het Nederlandse “all women”-truckteam van Anja van Loon aan het werk te zien. Anja en haar team gaan met een vrachtwagen als eerste volledige damesteam deelnemen aan Dakar in 2024.

Een ander hoogtepunt is de aanwezigheid van de grote uitdager van Nederlandse vrachtwagen deelnemers, Martin Macik. Hij komt laten zien waarmee hij de Nederlanders denkt te gaan verslaan, hij reist namelijk af met zijn wedstrijd IVECO van MM Technology Trucks. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud, zoals interviews, meet & greets met deelnemers en signeersessies in het bivak.

Er is zelfs een officiële “Dakar Store” aanwezig met de nieuwe lijn Dakar merchandise. Geïnteresseerde partijen kunnen zich melden bij de organisatie via info@dutchdakar.nl.

Het entreeticket kost € 16,50 voor iedereen vanaf 16 jaar. Voor de 6 tot 16-jarigen kost een kaartje € 11,50. Voor iedereen onder de 6 jaar is het evenement gratis te bezoeken. Kijk voor alle ticketmogelijkheden op de website van Dutch Dakar op www.dutchdakar.nl.