Janus van Kasteren wint zijn eerste Dakar

Gepubliceerd op: 15-01-2023 11:05

Met meer dan een uur voorsprong voorafgaand aan de laatste etappe, kon Janus van Kasteren het rustig aan doen. Zijn eerste Dakar-overwinning kwam dan ook niet in gevaar. De Brabander wist zijn eerste Dakar Rally te winnen met Marcel Snijders en Darek Rodewald naast hem in de Iveco Powerstar van Team de Rooy. Het was de vijfde keer dat een Nederlander de truck-categorie won, na Jan de Rooy, Hans Stacey en twee keer Gerard de Rooy.

Op de laatste etappe klokte Vaidotas Paskevicius de snelste tijd. De Litouwer was 7 seconden sneller dan Mitchel van den Brink. De derde tijd was er voor Jaroslav Valtr. Igor Bouwens werd knap 4e en de 5e tijd was voor Martin van den Brink. Van Kasteren werd 7e, Gerrit Zuurmond pakte de 11e tijd. De 12e tijd was voor Adwin Hoondert, Richard de Groot werd 13e, Ben en Jan van de Laar 14e, Ad Hofmans 15e en Pascal de Baar 16e.

Van Kasteren wist de Dakar Rally te winnen. De tweede positie is voor Martin Macik, hij finishte met 1 uur en 12 minuten achterstand op Van Kasteren. Martin van den Brink werd derde op 2 uur en 40 minuten. Mitchel van den Brink behaalde de 4e positie in het klassement. Van de Laar werden 7e algemeen, De Groot 8e, Hofmans 11e en Hoondert 12e. Daarmee was Hoondert de laatste van de trucks die alles hebben gereden.

De andere trucks werden geklasseerd als Dakar Experience deelnemers, zij hebben dan niet alles afgelegd of teveel vertraging gehad. Daarin stonden de Nederlanders Zuurmond en De Baar.