Zuurmond: “Het is zeer intensief, maar we hebben hard gereden”

Gepubliceerd op: 30-06-2022 21:02

Het Rainbow Truckteam richt zich op dagsuccesjes nu een goed klassement uit het zicht is. Gerrit Zuurmond, Tjeerd van Ballegooy en Teus Zuurmond gingen er donderdag nog eens goed voor zitten op een van de mooiere dagen van de rally.

“Het is een hele mooie dag geweest”, zegt Gerrit Zuurmond. “Het was zeer intensief, we hebben hard gereden. We hebben hard moeten werken, maar het is weer goed gegaan. Dit was een van onze betere dagen, op dit soort terrein komt de auto goed tot zijn recht en het liep gewoon mooi.”

Ook in het klassement krabbelt Rainbow weer op na de vier uur straftijd van een paar dagen geleden. “Het is dat wij een tweede ronde gemist hebben deze week, zonder die straftijd hadden we richting het podium kunnen gaan. We gaan nu voor de dagsuccessen.”

Het Rainbow Truckteam maakt zich nu op voor de nachtproef, een van de tradities uit de Breslau Rallye. “Dan zal het toch een stuk minder snel gaan”, verwacht Zuurmond. “Dat blijft altijd lastig, je moet echt op het boek rijden om er te komen omdat er al zoveel sporen staan van de voorgaande dagen. We gaan er redelijk beheerst doorheen proberen te komen.”

Na de nachtproef van donderdagavond staat vrijdag de laatste etappe op het programma.