Team 4×4 Centrum Ermelo beperkt schade in onverwachte avondetappe

Gepubliceerd op: 30-06-2022 06:07

Urenlang moesten Ronald Schoolderman en Mark Salomons wachten voordat ze eindelijk aan de bak mochten in de derde etappe van de Breslau Rallye. Eenmaal onderweg was het aanpassen op de omstandigheden en dat resulteerde in een klein beetje tijdverlies.

In de eerste en enige proef van de dag over 83 kilometer haalden Schoolderman en Salomons de vijfde tijd, ze eindigden op een kleine vijf minuten van de dagwinnaar. In het klassement staan ze nog altijd tweede voor teamgenoten Rik van den Brink en Gydo Heimans. “We zijn zeker blij dat we het weer gehaald hebben en de schade hebben kunnen beperken”, zegt Salomons. “Wat dat betreft is het prima, de tijden met de eerste liggen wel aanzienlijk uit elkaar en dat had ik niet echt verwacht. Dit was een onverwachte avondetappe waarin we niet te veel risico genomen hebben. Er stonden veel plassen op het terrein, het stof bleef hangen en het zicht was slecht.

Woensdag vond de verhuizing plaats naar het bivak van Drawsko Pomorskie. Dat duurde enorm lang waardoor de proef uiteindelijk in de avonduren pas verreden werd. “Heel jammer, daar heeft de organisatie wel een paar steken laten vallen”, vindt Salomons. “Zeker in de communicatie ging er wat mis. We hebben de hele dag moeten wachten tot we konden racen, dat is niet echt goed voor de concentratie. Maar ik ben wel blij dat we uiteindelijk nog wel een proef hebben kunnen rijden.”