Ronald Schoolderman: “Leer nog elke dag over deze auto”

Gepubliceerd op: 30-06-2022 19:10

Het gaat voortvarend bij team 4×4 Centrum Ermelo. Donderdag werd opnieuw een tweede plek geclaimd in de vierde etappe. Ronald Schoolderman en Mark Salomons hebben de tweede plek in het klassement best stevig in handen, maar kijken met gezonde spanning uit naar het laatste deel van de wedstrijd.

Schoolderman staat na vijf dagen op de tweede plek in het klassement. Even leek er woensdagavond een kink in de kabel te komen, maar dat werd later rechtgezet. “Gisteren dachten we dat niet een hele goede stage hadden gereden”, zegt Schoolderman, “maar dat bleek te komen door een fout in de tijdwaarneming waardoor we uiteindelijk gewoon vijfde stonden en de verschillen waren klein.”

In beide proeven over in totaal 160 kilometer noteerde Schoolderman de tweede tijd. “Vandaag hadden we twee geweldig mooie proeven, die lagen me zo goed. Ik kan wel zeggen dat het buitengewoon goed ging. We hebben een mooi gevecht gehad met Rik. De Est met de Buggy kunnen we echt niet bijhouden, maar we proberen niet te veel te verliezen. Als er wat gebeurt, zijn we er direct bij. Het was een prachtige dag en we hebben weer de tweede tijd gereden.

Ondanks dat Schoolderman nu al een paar wedstrijden met deze auto gereden heeft, maakt hij nog steeds stappen met het leren kennen van de auto en het zoeken naar de ideale afstelling. “We zijn best wel druk met de schokdempers. Door soms grote stappen te verdraaien, merk je wel echt of je op de goede weg zit. Met name vandaag hebben we daar wel grote stappen gemaakt. We hebben nu iemand die ons helpt met motormanagement, die aan de mappings sleutelt. Dat kan hier in de korte proefjes die we hebben heel goed, de auto is heel sterk en dat is heel fijn.”

Donderdagavond staat er nog een echte nachtetappe op het programma, een traditie in de Breslau Rally. “Daar kijk ik wel een klein beetje tegenop met gezonde spanning”, zegt Schoolderman. “Het is iets waar je met één moment je hele wedstrijd door het putje kunt spoelen. Aan de andere kant weet je ook dat dit erbij zit als je meedoet in de Breslau. We moeten er het beste van maken en moeten zo weinig mogelijk verliezen. Dan zien we het wel weer.”

Vrijdag staat de laatste etappe van de Breslau Rallye op het programma.