Podiumplek voor Koolen en Pol

Gepubliceerd op: 16-05-2021 21:23

De laatste etappe van de Andalucia rally is verreden en de punten voor het WC kunnen verdeeld worden; heeft het iets opgeleverd voor het duo Koolen en Pol? “Ja zeker, we zijn uiteindelijk derde in ons klassement geworden en dat had ik van tevoren met deze snelle etappes én deze professionele concurrenten niet durven hopen. We hebben zeer constant gereden, niet boven ons kunnen.”

“Vandaag bijvoorbeeld hebben we alle twee behoorlijk op onze tanden moeten bijten omdat we lang in het stof van een voorganger reden en er net niet voorbij konden. Wat doe je dan; neem je risico’s en ga je er toch voorbij of houd je in, laat je je iets terugzakken en sla je op een geschikter moment toe? Rallyrijden is zeker ook een tactisch spelletje en dat weten Mirjam en ik beiden wel goed te spelen”, volgens de Wereldkampioen van 2020.

“Toen we aan deze laatste etappe begonnen, stonden we vrij solide 3e. Als we ons eigen tempo zouden blijven rijden én geen problemen zouden krijgen dan liep onze top drie notering weinig risico. En zo geschiedde.”

Zeer tevreden

De auto heeft zich perfect gehouden, het team functioneerde goed en de samenwerking tussen Pol en Koolen verliep ook prima. “Ik ben zeer tevreden met het resultaat van mijn allereerste rally in een auto. Navigeren in een auto is zo anders, bijna niet met elkaar te vergelijken en dan mocht ik het ook nog eens helemaal digitaal gaan doen!”, laat Mirjam aan de finish weten.
Pol gaat verder: “Waar ik echt van genoten heb is het feit dat ik zoveel geleerd heb. Elke dag leerde ik van situaties die zich eerder voltrokken. Ik begrijp nu ook een beetje waar wij staan als team maar ook waar ik sta als navigator. Als je dan bedenkt dat Kees er niet vanuit ging dat we in deze Andalucia rally echt gelijk voor de WC-punten konden gaan, dan mogen we wel zeggen dat de start van de World Cup Rally niet verkeerd was.”

Het duo gaat vanavond richting het podium om de welverdiende derde prijs op te halen.

De volgende rally op de agenda van Kees Koolen en Mirjam Pol zal de Kazakhstan rally in juni zijn.