Elektrisch probleem speelt Erik van Loon parten, Anja beleeft topdag

Gepubliceerd op: 22-10-2022 23:28

Tijdens de derde etappe van de Andalucia Rally beginnen Erik van Loon en Sébastien Delaunay sterk. Op de helft van de proef zijn zij vierde in de Toyota Hilux, maar dan reageert de auto niet meer op het gaspedaal. Van Loon hoopt morgen nog van start te kunnen in de laatste etappe. Voor Anja van Loon en Jan van de Laar verloopt de dag heel anders, zij hebben lekker gereden in de Can-Am Maverick X3 en hadden enkel een lekke band. Voor Anja voelt het als een topdag.

“Er had wellicht een top drie ingezeten vandaag,” vertelt Erik. “We zijn er een keertje af gegaan, gelukkig zonder schade en hebben een paar keer moeten steken, maar verder ging het gewoon top. Het zit gewoon niet mee, we hebben een beetje geluk nodig. Als wij rijden dan zijn we competitief, dus het wordt tijd dat het op z’n plek valt. Hopelijk kunnen we morgen de laatste etappe rijden en met een goede prestatie het team naar de winst in het wereldkampioenschap helpen.”

Het is een goede dag voor Anja: “Eigenlijk ging alles goed. De auto was goed, Jan heeft het top gedaan, het was gewoon een topdag. Een hele mooie en afwisselende proef. Op naar morgen!”

De laatste etappe wordt verreden rondom Cadíz en heeft een proef van 105 kilometer lang. De eerste auto start om 11:15 en wordt rond 12:21 aan de finish verwacht. Direct aan de finish van de proef is het finishpodium, de deelnemers gaan daarna terug naar het servicepark. Volg de rally via https://live.worldrallyraidchampionship.com/2022/andalucia/asod/en.