Toby Price opent Dakar Rally 2023 met winst

Gepubliceerd op: 31-12-2022 09:12

Toby Price heeft zaterdagmorgen de snelste tijd gereden in de proloog van Dakar 2023. De KTM-fabrieksrijder was zijn landgenoot Daniel Sanders nipt te snel af. Het verschil aan de meet was slechts een seconde in het voordeel van de tweevoudig winnaar.

Na Price en Sanders viel er een gaatje van zo’n acht seconden, maar dat zegt in deze fase van de wedstrijd nog maar heel weinig. Ross Branch eindigde op de derde plek voor Joan Barreda Bort en Kevin Benavides.

Joaquim Rodrigues eindigde op de zesde plek voor Matthias Walkner en Sebastian Bühler. Michael Docherty, uitkomend voor HT Rally Raid, werd negende. Sam Sunderland maakte de top-tien compleet.

Wesley Aaldering debuteerde in de Dakar Rally met een 61ste plaats in de proloog. Mirjam Pol was een kleine anderhalve minuut na Price ook aan de meet. Haar tijd was goed voor de 73ste stek.