Barreda schrijft Andalucia Rally op zijn naam, Van Wikselaar wint Enduro Cup

Gepubliceerd op: 16-05-2021 19:33

Joan Barreda Bort van het HRC Honda-team heeft zondag de Andalucia Rally gewonnen. De Spanjaard hield stand in de laatste etappe, die gewonnen werd door teamgenoot Pablo Quintanilla.

Voor de Chileen was het zijn eerste succes met Honda. Quintanilla werd deze week bij Honda gepresenteerd na het vertrek van Kevin Benavides en kreeg in Andalusië gelijk een vuurdoop. Barreda haalde de overwinning in het klassement op ervaring binnen terwijl Lorenzo Santolino van Sherco de hele week knap partij bood tegen de kanonnen van Honda. Santolino eindigde zondag als derde in de etappe, maar hield de tweede plaats in het klassement wel vast. Quintanilla werd uiteindelijk derde in de algemene rangschikking, Joaquim Rodrigues was de beste coureur namens Hero op de vierde plaats. Franco Caimi werd vijfde voor Jacopo Cerutti uit Italië. Met zijn Rieju 450 eindigde Joan Pedrero Garcia op de zevende plaats. Sebastian Bühler uit Duitsland werd achtste.

In de Enduro Cup werd het op de laatste dag nog behoorlijk spannend. Door een straf voor Mitchel van den Brink en Wiljan van Wikselaar kwamen de twee in het klassement nog dichter bij elkaar op de laatste dag. Van den Brink deed alles wat hij kon op de laatste dag. Hij reed de 247 kilometer lange slotrit op hoge snelheid uit in 2 uur, 20 minuten en 48 seconden. Wiljan van Wikselaar eindigde op 2.09 minuten achterstand, maar in het klassement bleef de debutant er net voor staan. Van Wikselaar hield aan de finish een marge van 47 seconden over op Van den Brink, het belangrijkste is echter dat Van Wikselaar zich met het finishen van de wedstrijd ook geplaatst heeft voor de Dakar Rally van volgend jaar. Tiaziano Interno maakte het podium compleet, al eindigde hij op de derde plaats.

Bij de quads was de overwinning voor de Franse Yamaha-coureur Sebastien Souday. Hij was behoorlijk dominant in deze klasse.