Dagzege voor Hofstra in koningsetappe Tuareg Rally

Dagzege voor Hofstra in koningsetappe Tuareg Rally

De traditionele Kings Stage werd door de organisatie van de Tuareg Rally aangekondigd als de zwaarste ooit. Dat kwam wel uit, uiteindelijk waren er maar een handvol deelnemers die het volledige parcours reden.

De proef bestond bijna volledig uit de duinen van Erg Chebi waar de deelnemers diverse ronden in moesten afleggen. De Pro’s moesten vijf ronden, de Experts waren na drie klaar en de Challenge-deelnemers hoefden maar een keer volledig door de duinen bij Merzouga.

Rients Hofstra verspeelde een half uur door vast te staan in een duin, maar was desondanks wel de dagwinnaar bij de auto’s. Op het moment dat Hofstra en navigator Evert Boersma het bivak binnenrolden, waren er nog maar een paar auto’s gearriveerd. “We hadden flink wat tijd goed kunnen maken, maar we kwamen even vast te staan op een duintje. Dat heeft ons wel een half uur gekost.” Ondanks dat heeft Hofstra de tweede plaats in het klassement stevig in handen en is zelfs de koppositie binnen bereik. Na drie proeven hebben Hofstra en Boersma een achterstand van 10 minuten op de equipe Alahoum/Tognahiri.

Ralph Sigmans had gisteren een euforisch gevoel, maar kreeg het al snel te kwaad in de duinen. “Het voelde als een soort zeeziekte”, aldus Sigmans. “Op den duur ben ik gestopt op de top van een duin om grote teugen adem te halen. Even dacht ik dat het beter ging, maar al snel was het weer net zo erg.” Sigmans hield het na een ronde door de duinen voor gezien, ook omdat de Yamaha technisch niet helemaal goed was. “Dat hopen we voor morgen te fixen en dan maar weer zien hoe het gaat. Het goede gevoel van gisteren is wel even weg.”

Kaiser heer en meester in Kings Stage

Torsten Kaiser stond weer eenzaam aan de top in de Kings Stage. Hij was maar liefst drie uur sneller dan Dominique Robin, omdat hij als enige het volledige parcours gereden heeft. Kaiser heeft een voorsprong van meer dan drie uur in het klassement op Dominique Robin. De Belg Mathieu Delmotte kende een goede dag en staat na drie proeven derde algemeen.

Kay Bulsink is op de vijfde plaats de beste Nederlander. Bulsink reed een goede proef, maar nam op den duur geen risico, zo zei hij: “Het zicht was zo slecht op het moment dat de zon hoog stond dat het gewoon gevaarlijk was om voluit te gaan.” Bulsink staat in het klassement voor Onno Ellens (10e), Mathijs Plat (23e) en Niek Ronde (47e). Gerard List staat nog altijd vierde bij de quads. Daar won Sebastian Lodder vandaag de etappe voor Matyas Somfai en Aleksander Piorctynski.

[widgetkit id=”159″ name=”Tuareg Rally 2017 – Leg 3″]

Gerelateerd nieuws

29-03-2017, 10:08

Kay-Arne Bulsink vierde in  zware Tuareg Rally Kay-Arne Bulsink vierde in  zware Tuareg Rally

Kay-Arne Bulsink vierde in zware Tuareg Rally

In zijn tweede echte woestijnrally, de Tuareg Rally 2017, is Varssevelder Kay-Arne Bulsink als vierde geëindigd. De 23-jarige HBO-student Vastgoed en Makelaardij startte opnieuw in het Memo-team van Benny Migchelbrink uit Ulft. Afgelopen winter werd er een eigen rallymotor gebouwd en na een dag of vijf trainen in Nederland ging hij zondag 19 maart in het Marokkaanse Midelt van start voor zijn tweede grote avontuur.

Lees meer

26-03-2017, 16:15

Winnaars Tuareg Rally 2017 gekroond in Saidia Winnaars Tuareg Rally 2017 gekroond in Saidia

Winnaars Tuareg Rally 2017 gekroond in Saidia

Thorsten Kaiser, Rients Hofstra en Matyas Somfai zijn zaterdag in Saidia gekroond tot winnaars van de Tuareg Rally 2017. Na zes etappes kwamen zij bovendrijven in de respectievelijke klassen.

Lees meer

24-03-2017, 19:30

Deelnemers Tuareg Rally via geneutraliseerde proef naar Midelt Deelnemers Tuareg Rally via geneutraliseerde proef naar Midelt

Deelnemers Tuareg Rally via geneutraliseerde proef naar Midelt

Na het overlijden van Emanuele Inzerillo donderdag besloot de organisatie de zesde etappe te neutraliseren. Zo reden deelnemers, service en organisatie een verbinding van ruim 200 kilometer van Merzouga naar Midelt. Daar maakt men zich op voor de laatste etappe van de Tuareg Rally 2017.

Lees meer

24-03-2017, 05:00

Zwarte dag tijdens vijfde etappe Tuareg Rally Zwarte dag tijdens vijfde etappe Tuareg Rally

Zwarte dag tijdens vijfde etappe Tuareg Rally

Deelnemers reden in de vijfde etappe van de Tuareg Rally vier ronden van twintig kilometer om aan het eind te finishen op het hoogste duin van de rally. Het werd een treurige dag in Merzouga.

Lees meer

Rallyraid video's