Van Genugten grijpt net naast zege in derde etappe Silk Way Rally  

b_600_0_16777215_00_images_02-SILK-WAY_2017_10_07_SWR17_10_07_0378.jpg

Bij de start van de derde etappe van de Silk Way Rally ging Ton van Genugten er eens goed voor zitten, met de intentie de proef van 329 km tussen Oefa in Rusland en Kostanay in Kazachstan te winnen. Dat lukte net niet. “Ze waren me wéér voor”, verwees Van Genugten naar Siarhei Viazovich en Martin Kolomy.

Ondanks dat zijn voornemen om te winnen niet slaagde, was Ton van Genugten dik tevreden met de derde plaats en het verloop van de dag. “Het ging super”, vertelde hij onderweg naar het bivak in Kostanay. “Het veld was veel verder uit elkaar getrokken dan gisteren en er was veel minder modder. Gisteren moest je op eieren rijden, maar op die harde paden kon je goed gas geven.”

De etappe bestond grotendeels uit WRC-achtige paden door de velden op de uitlopers van het Oeral-gebergte. Precies het terrein – rallypaden – waar Van Genugten zich thuis voelt. Doordat hij als negende truck startte kon hij ook gebruik maken van de sporen van de trucks voor hem. “Op sommige stukken heb ik op 120 procent gereden. Ik heb ook zeker wel bochtjes afgesneden, net als de trucks voor me, maar niet te veel. Dat durfde ik niet aan. Er waren toch wel gaten en heuveltjes overal en die staan niet in het roadbook.”

Al op 35 kilometer in de proef had Van Genugten een voor hem gestarte MAZ ingehaald en op 80 kilometer ging hij Gert Huzink voorbij. “Daarna heb ik even achter een auto gezeten, maar die reed verkeerd dus daar konden we ook vrij makkelijk voorbij. Daarna heb ik de rest van de dag niemand meer voor me gehad en had ik min of meer vrij baan.”