De Rooy rijdt ziek uit dertiende etappe, Van Genugten zit vast in de duinen

Lees meer...

Vier of vijf keer moest Gerard de Rooy uit de truck in het eerste deel van de dertiende etappe van de Silk Way Rally, om over te geven. Lijkbleek en drijfnat van het zweet – terwijl het in de ochtenduren met zo’n 12 graden ronduit fris was – hing De Rooy in zijn stoel. In de verbinding naar het tweede deel van de special moest monteur Darek Rodewald rijden, zodat De Rooy wat kon slapen en een beetje bijkomen. Maar bij de start van het tweede deel bleek het stuurhuis van de Iveco niet goed te werken. “Toen was de beslissing makkelijk: over de weg naar het bivak.”

Lees meer

De Rooy en Van Genugten halen hun hart op in ‘superduinen’

Lees meer...

Eindelijk waren ze er dan: de superduinen van China. Zeker 70 kilometer duinen zat er in de twaalfde etappe van de Silk Way Rally, die ging van Jiayuguan naar Alxa Youqi in China. Gerard de Rooy reed er de vierde tijd, Ton van Genugten de achtste. “Deze etappe was een compensatie voor de hele afgelopen week”, vond Van Genugten. “Wat een mooie duinen.”

Lees meer

De Rooy probleemloos door etappe 11, Van Genugten met nood-navigator

Lees meer...

Gisteren sprak Gerard de Rooy de wens uit eindelijk eens een etappe te kunnen rijden zonder stukken of problemen, vandaag al werd die wens verhoord. In de elfde etappe, van Dunhuang naar Jiayuguan met een special van 237 km, finishte De Rooy als zevende, op slechts 5 minuten en 45 seconden van etappewinnaar Martin Kolomy. Ton van Genugten werd tiende, met Bart de Gooyert als ‘nood-navigator’.

Lees meer

De Rooy en Van Genugten hebben lol in tiende etappe, maar van een mooi resultaat komt het niet echt

Lees meer...

De 360 kilometer lange special tussen Hami en Dunhuang in China beviel Gerard de Rooy en Ton van Genugten wel. Met de Iveco’s konden ze hard genoeg over de vele hobbels en gaten in de oueds rijden om er geen last van te hebben. Maar omdat De Rooy drie keer moest stoppen wegens diverse kleine problemen en dus ook Van Genugten een paar keer stilstond, kwam het van racen niet echt.

Lees meer