‘Beulen door de oneindige duinen van China’

b_600_0_16777215_00_images_18_SILKWAY_RALLY_19_07_SWR16_19_07_Leg10_0428.JPG

De dertiende etappe van de Silk Way Rally zit erop. De rit van Alashani naar Wuhai over zo’n 725 kilometer schiep meer duidelijkheid in het klassement. De vrijdag was een dag met problemen voor Martin van den Brink, maar ook positieve geluiden van de Nederlandse autorijders.

De etappe bij de auto’s ging naar Stephane Peterhansel. Henk Theunissen mag daar ver achter rijden, maar hij vermaakt zich opperbest in de Silk Way Rally. Theunissen kwam laat binnen maar was uitermate tevreden met de prestatie: “We zijn gewoon weer binnen en het is tot nu toe steeds gelukt om binnen de tijd binnen te komen. We hebben nog geen enkel waypoint gemist. De organisatie heeft alleen de startlijsten niet helemaal voor elkaar, daardoor blijven we steeds achterin starten.”

De routes verder in het startveld zijn kapotgereden en dat is zwaar voor Theunissen, zijn bemanning en de auto: “Het parcours is voor ons steeds erg zwaar, maar we slaan ons er goed doorheen. We staan nu rond de dertigste plaats in het klassement maar starten we steeds achteraan, dat betekent dat we steeds tien auto’s in moeten halen en dat lukt niet echt.”

Over de duinen is Theunissen heel goed te spreken: “Vandaag was ook weer goud. De woestijn zoals die hier is, ben ik nog nooit eerder tegengekomen. Dat is geweldig mooi. Gisteren rolden we er mooi doorheen, vandaag maakten we wat meer mee. We stonden even vast en moesten ook de tanks bijvullen omdat we veel op hoge toeren gereden hadden.” Het mooie daarvan is dat Theunissen en de zijnen voor het avontuur komen. “Toen we te weinig brandstof hadden, hebben een stel Polen ons naar de tankstop gesleept. Het zijn de grappen en grollen waar we voor komen, we willen verhalen vertellen.”

De mooiste etappes die hij de laatste jaren gereden heeft, vindt een enthousiaste Maik Willems: “Ik heb nog nooit zoveel zand bij elkaar gezien. Hele grote duinen en we hebben zo’n 350 kilometer alleen maar zand gereden. Wat wil je dan nog meer?” Willems staat negentiende in het klassement en heeft nog kans om te stijgen morgen. “Daarmee ben ik tevreden en ik hoop dat ik het vol kan houden.”

Kees Koolen heeft met de buggy zijn entree gemaakt in de top 10 van het klassement. Koolen werd negende op een half uur van Peterhansel en staat redelijk stabiel op de tiende plaats.

Bij de truck-categorie zakken de Nederlanders een beetje weg in het klassement. Martin van den Brink kreeg te maken met verschillende kleine technische mankementen. Hij heeft de derde plaats in handen en een voorsprong van 24 minuten op de nummer vier in het klassement.

Wouter Rosegaar, navigator bij Pascal de Baar, was niet tevreden met de elfde tijd: “We wilden graag zo’n proef rijden als gisteren maar wat toen goed ging, was nu ff minder. Waar het aan ligt weten we niet zo goed.” Ze konden het ritme niet goed vinden, aldus Rosegaar. In het klassement staat De Baar redelijk stabiel: “We staan op plaats acht met een uur voorsprong op de negende plaats. Die willen we behouden en misschien dat er voor ons nog iemand een foutje maakt. Het wordt in ieder geval een pittige dag.”

Het slot van de Silk Way Rally is nog een hele zware. Voor de zaterdag staat er tachtig kilometer duinen op het programma, waarvan veel op cap gereden moet worden. De proef is 261 kilometer lang. Zondag gaat het circus in konvooi naar naar Beijing.