SWR Leg 7 Astrakhan - Astrakhan

Lees meer...
De Silk Way Rally 2013 zit erop. Vanmorgen hebben de deelnemers de laatste special van 87 kilometer gereden, waarna de huldiging volgde in het centrum van Astrakhan. Bij de auto's ging de winst zoals verwacht naar Jean-Louis Schlesser, bij de trucks won Rus Dimitry Sotnikov (Kamaz) met slechts 1 minuut en 4 seconden voorsprong op team- en landgenoot Anton Shibalov.

Lees meer

SWR Leg 6: Koolen geeft Van Uden een 8,5

Lees meer...
De monteur van Kees Koolen in de Super B Ginaf, Gijs van Uden, had nog nooit een roadbook in handen gehad tot navigator Simon Koetsier ziek werd. In de tweede etappe van de Silk Way Rally werd Van Uden, bezig aan zijn eerste rally in een wedstrijdtruck, tot navigator gebombardeerd.

Lees meer

SWR Leg 6: Astrakhan - Astrakhan

Lees meer...
In het truck klassement verloor leider Mardeev veel tijd in de 6e special door technische problemen. In de uitslag gaat hij nog steeds aan de leiding, maar het verhaal doet de ronde dat hij een waypoint heeft gemist en twee uur straftijd gaat krijgen. Dan zou hij terugzakken naar de 4e plaats algemeen. Bij de auto's was Vasilyev vandaag de snelste. Jean-Louis Schlesser begint morgen met een voorsprong van 17 minuten aan de laatste special in de strijd om de overwinning.

Lees meer

SWR Leg 5: Elista - Astrakhan

Lees meer...
Update 00.20 uur: De HAN auto is in het bivak, en de monteurs zijn aan het zoeken naar de reden van het niet meer lopen van de motor. ,,Het probleem is de eerder gemelde nokkenassensor of zoiets, met de nadruk op zoiets''.

Lees meer

SWR 2013 Leg 4: Koolen doorstaat ‘rustdag’ goed

Lees meer...
De special van de vierde etappe van de Silk Way Rally was ingekort tot 305 kilometer, omdat veel deelnemers pas ’s nachts uit de derde etappe waren gekomen. De organisatie noemde het in de briefing na afloop een ‘rustdag’. ,,Dat belooft nog wat voor de komende dagen,’’ zuchtte Kees Koolen, die de etappe in Kalmukkië als zestiende afsloot.

Lees meer

SWR Leg 4: Astrakhan - Elista

Lees meer...
De vierde dag is goed verlopen voor de Nederlandse deelnemers in de Silk Way Rally. Bijna alle teams zijn netjes gefinisht, zonder al te veel moeilijkheden. De special werd ingekort tot een lengte van 325 kilometer. 

Lees meer