SWR dag 5: Versluis finisht als 2e!

Lees meer...Update 18.10, Maykop: Zojuist is de prijsuitreiking begonnen, en heeft het Veka Team samen met Peter Versluis, Jurgen Damen en Harry Schuurmans en de assistentieploeg de 2e prijs in het truckklassement in ontvangst genomen.Het team heeft de hele week constant gepresteerd en krijgt nu de beloning met deze 2e plek.

Lees meer

SWR dag 4: Merceij/Knuiman uit de rally; Veka voert druk op

Lees meer...

Met een overwinning van Ales Loprais en een 3e plaats voor Peter Versluis, die zijn achterstand op Mardeev verkleinde tot zes minuten, voert het Veka MAN Team de druk op bij Kamaz. Loprais voelde zich niet helemaal lekker vandaag en had wat last van koorts. Maar toen hij de Kamaz van Nikolaev in het vizier kreeg, vergat hij zijn koorts en opende hij de jacht. Met een voorsprong van slechts een paar honderd meter op Nikolaev joeg Loprais de MAN door de finish waar een paar fotografen moest rennen voor hun leven toen Loprais doorschoot.

Lees meer

SWR 2012 dag 3: Veka blijft goed meedoen

Lees meer...

Update 22.18 uur, Elista: De organisatie heeft besloten om uit humanitaire overwegingen de laatste special van de Silk Way Rally af te zeggen. Dag 6 komt in zijn geheel te vervallen. De finish is nu in Maykop op donderdag. Een begrijpelijke en verstandige beslissing van de organisatie, nog afgezien van het feit of het überhaupt mogelijk is langs het getroffen gebied te rijden.

Lees meer

SWR 2012 dag 2: pech voor Mammoet Rallysport

Lees meer...

Update 19.40 uur , Volgograd: Dag 2 in de Silk Way Rally met de special rondom Volgograd loopt ten einde, al moeten er bij de auto´s nog heel wat deelnemers binnenkomen. Onlangs is in het gebied waar vandaag de special verreden werd ook een rally gereden die telt voor het Russische kampioenschip en het verhaal ging dat vooral Kamaz daar voordeel uit behaald zou hebben. De Silk Way Rally is Jean-Louis Schlesser niet gunstig gezind. De Fransman rolde zijn buggy al snel na de start en moest opgeven met een handblessure.

Lees meer

SWR 2012 dag 1: slechte dag voor het Riwald Dakar Team

Lees meer...
Update 22.39 uur (lokale tijd Volgograd): De eerste dag zit erop. Bij de trucks is Team Veka goed begonnen met een 2e en 4e tijd voor respectievelijk Loprais en Versluis. Martin van den Brink was 7e, achter de trucks van Veka en Kamaz. (luister naar zijn reactie op de voicemail).Franz Echter verloor veel tijd met een kapotte versnellingsbak. In tegenstelling tot vorig jaar waren de tracks vandaag droog en was er goed te rijden. Een mooie proef zonder stenen waarbij veel stuurwerk vereist was. Boris Gadasin was verrast dat hij de proef gewonnen had bij de auto's: ,,Dit is mijn 3e Silk Way rally. De 1e keer ben ik bij een crash 12 keer gerold, de 2e keer viel ik uit met een kapotte motor. Mijn enige doel is de finish halen.''

Lees meer

SWR 2012: deelnemers maken zich op voor start

Lees meer...

Langzaam vult het Rode Plein in Moskou zich met voertuigen die vanavond aan de 4e editie van de Silk Way Rally beginnen. Bij het Olympische stadion vinden de technische keuringen plaats, en is er nog gelegenheid de laatste dingen op orde te maken. Zoals navigator van Peter Merceij, Henk Knuiman die gisteravond nog even zijn stoel moest passen en z’n ‘werkplek’ moest inrichten.

Lees meer

SWR 2012: Sterk deelnemersveld zonder X-Raid Mini’s

Lees meer...

Zo’n 100 auto’s en 35 trucks staan aan de start van de 4e Silk Way Rally, die op zaterdag 7 juli in Moskou van start gaat. Het Team X-Raid, dat vorig jaar de rally won en met twee Mini’s aan de start zou staan, heeft zich teruggetrokken vanwege technische problemen. Bij een recente test in Marokko liet een vernieuwde luchtinlaat te veel stof door waardoor de motoren schade opliepen. De tijd die restte was te kort om de motoren weer op te bouwen. Dat opent de deur voor andere kanshebbers, die nu voor de overwinning kunnen gaan. Bij de trucks gaat het Nederlandse Veka Racing Team, dat met 3 MAN’s aanwezig is, voor een plek in de top 3.

Lees meer