Tiende editie Silk Way Rally keert terug naar Kazachstan

b_600_0_16777215_00_images_02-SILK-WAY_2020_vooraf_SWR2020_01.jpg

De tiende editie van de Silk Way Rally keert in 2020 terug naar Kazachstan. Start is op twee juli in Moskou, de finish is de zestiende juli in Urumqi (China). Nadat de rally dit jaar met de motoren al deel uitmaakte van het FIM cross-country wereldkampioenschap, geldt dat in 2020 ook voor de auto's. In totaal staan er twaalf specials op het programma, met een totale lengte van zo'n 8.000 kilomer. 

Silk Way Rally 2020: Rusland - Kazachstan - China, 12 etappes en een rustdag.

De start vindt plaats op het Rode Plein in Moskou op 3 juli. Na een aantal dagen over Russische paden, krijgen de deelnemers een nieuw stuk route voorgeschoteld door een prachtig woestijnlandschap in het zuiden van Kazachstan. Na een rustdag kunnen de deelnemers dan aan het laatste deel van de rally beginnen, met de gigantische duinen van de Gobi woestijn in China.

Door de lengte van de rally, is er voor het klassement van het FIM en FIA Cross-Country wereldkampioenschap een mooi aantal punten te verdienen. 

2 -3 juli: technische keuring Moskou

3 juli: showstart Rode Plein, Moskou

4 - 16 juli: 12 specials door Rusland, Kazachstan en China

16 juli: finishceremonie Urumqi, China

Vladimir Chagin:

''We zijn een prachtige route aan het voorbereiden, met een aantal verrassingen voor de deelnemers, die we over een maand bekend maken. We moesten een rally samenstellen die interessant is, maar ook voldoet aan de specifieke eisen van de FIM en FIA. De Silk Way Rally is een uniek evenement, deelnemers zullen onderschrijven wat een hartelijk welkom we overal ontvangen. Dat is een zeer belangrijk aspect voor ons. Via de race willen we de cultuur en schoonheid van de verschillende regio's laten zien.''

Frédéric Lequien:

Voor de tiende editie wilden we een route die qua logistiek niet te ingewikkeld is, maar vanuit sportief oogpunt wel interessant is. We willen de internationale auto- en motor federaties bedanken voor hun steun en het vertrouwen dat ze hebben laten zien. Uitkomen in zowel het auto als motor wereldkampioenschap is weer een stap vooruit voor de Silk Way Rally.'' 

b_600_0_16777215_00_images_02-SILK-WAY_2020_vooraf_SWR2020_02.jpg