SWR2019 Dag 8: Bayinbaolige - Alashan

b_600_0_16777215_00_images_02-SILK-WAY_2019_Day8_8_MCH10363.jpg

Nadat de deelnemers zaterdag gebruikten om de grens met China te passeren, ging de rally op zondag weer verder met de langste en zwaarste proef van de rally. Een proef van 327 kilometer en 460 kiometer verbinding. Bij de motoren gaat Sam Sunderland aan de leiding, maar verloor wel wat tijd door een crash. Al-Attiyah is bezig met een unieke prestatie: hij heeft zeven specials op rij gewonnen, wat nog nooit eerder gedaan is. Bij de trucks ging Viazovich over de kop en is de rally over voor de Wit-Rus. Mammoet Rallysport schuift daardoor op naar de vierde plaats.

De motoren

Voor de motorrijders, die nog nooit eerder in de Gobi woestijn hadden gereden, was de grote vraag natuurlijk hoe de duinen te vergelijken zouden zijn met andere elders in de wereld. Kevin Benavides gaf het antwoord: hetzelfde als de duinen van Fiambala in Chili. Van achter in het veld gestart wist de Honda rijder de special te winnen, slechts 42 seconden voor de Franse zandspecialist Adrien van Beveren. (Yamaha) Derde werd Paulo Goncalves (Hero).

Sam Sunderland zou redelijk tevreden moeten zijn met de comfortabele voorsprong in het algemeen klassement, maar een crash wierp een schaduw over zijn dag. Hij verliest tijd ten opzichte van de Benavides broertjes. Luciano Benavides is tweede op 21.19 minuten, Kevin Benavides rukt op van de zesde naar de derde plaats op 25.18 minuten. Spanjaard Oriol Mena, die in de duinen moest openen, was de grootste verliezer van de dag. Hij valt terug van de tweede plaats naar de zevende plaats op 32 minuten. Met nog twee dagen te gaan in de Gobi woestijn is er nog van alles mogelijk.

De auto's

Met een score van zeven uit zeven zet Nasser Al-Attiyah een unieke prestatie neer. Nog nooit eerder in de Silk Way Rally, of iedere andere rally-raid won een crew zeven specials op rij. En zeker de eerste special in de Gobi woestijn was een hele zware. Zand zover het oog kon zien, gigantische duinen en veel kamelengras, er zat van alles in. Aan de finish, bij een heel groot standbeeld van Genghis Khan, was All-Attiyah nog altijd bescheiden. ''Er zijn nog twee etappes te gaan voordat we finishen in Dunhuang, er kan nog van alles gebeuren. We zijn er niet special op gefocussed om alle specials te winnen, we rijden ons eigen tempo. We hebben een flinke hap van de Chinese woestijn voorgeschoteld gekregen, en het is nog niet gedaan.''

Erik van Loon kon de sporen volgen van meester Al-Attiyah, maar ook vertrouwen op de kwaliteiten van zijn navigator Sébastien De Launay. Het duo moest aanvallen afslaan van Serradori / Lurquin, die lek reden halverwege de special. Han Wei en Jérome Pelichet complementeren de top vijf. 

Erik van Loon: 

''Ik kon me herinneren dat de Gobi woestijn prachtig was, maar niet zo magnifiek. We reden een hele sterke special, de duinen waren ongelooflijk hoog. Soms konden we de motorsporen niet helemaal tot aan de toppen van de duinen volgen, en moesten we ons eigen spoor kiezen. Het kamelengras was zwaar voor de auto, en voor mijn nek. Ik bedank mijn co-piloot voor de perfecte job van vandaag. Ik kan zonder twijfel zeggen dat dit de beste navigator is aan mijn zijde in  de laatste twaalf jaar.''

Trucks: Viazovich breekt, Shibalov vecht terug

Zijn volharding verdient respect. Aan de leiding sinds de start in Irkutsk, moest Viazovich een armada van Kamaz trucks van zich afhouden, die gewend zijn deze race te domineren. De Wit-Rus begon aan de laatste drie specials met als doel zijn voorsprong te consolideren, maar het mocht niet zo zijn. In de eerste duinen braken zijn dromen in tweeën. 

Rollend van een duin landde de truck op zijn wielen, en leken ze verder te kunnen gaan. Maar schade aan de rolkooi zorgde ervoor dat de bemanning moest opgeven. Daarmee was de weg vrij voor de Kamaz mannen. Shibalov greep zijn kans en  greep zijn eerste etappezege. Karginov had te kampen met stuurproblemen. 

Anton Shibalov: (RUS / Kamaz) 

''Toen ik een duin overstak, zag ik Viazovich aan mijn linkerkant staan. We gingen door zonder verdere risico's te nemen. De duinen braken meer abrupt dan andere jaren, de neus van de truck knalde tegen iedere top voordat we erover sprongen. Gelukkig hoefden we niet te stoppen.''