SWR2019 dag 5: Ulaanbaatar - Mandalgovi

b_600_0_16777215_00_images_02-SILK-WAY_2019_Day5_Nasser_Saleh_Al-Attiyah_on_SS5__(002).jpg

Stage 5: 365 km waarvan 337 km special. Een beetje geluk heb je altijd nodig met een marathon etappe, maar KTM rijder Sam Sunderland creëerde zijn eigen geluk. Na de winst in het eerste gedeelte van gisteren, moest hij als eerste van start in deel twee van vandaag. Als je dan bijgehaald wordt door een ander, is dat vrij logisch. Als je de stage opent en ook deel twee van de marathonetappe weet te winnen, dan ben je... de marathon man.

Sunderland kreeg de complimenten van Paulo Goncalves aan de finish. Het was een slechte dag voor de derde man in het algemeen klassement, Honda rijder Joan Barreda. De Spanjaard probeerde naar voren te komen, wat lastig was door het stof. Inhalend door het gras net voor een kruispunt zag hij een groot gat over het hoofd en kwam hard ten val, waarbij de motor veel schade opliep. Kevin Benavides en Luciano Benavides stopten beiden bij Barreda, om te kijken hoe het met de rijder was. De tijd die ze daar doorbrachten kunnen ze terugkrijgen, wat zou kunnen betekenen dat Benavides alsnog de special van vandaag wint. Maar in het algemeen klassement ziet het er goed uit voor Sunderland, met 13.44 minuten voorsprong op Luciano Benavides en 17.18 op Kevin Benavides) en de nummer drie van het klassement die nog een bedreiging kon vormen uitgeschakeld. 

Sam Sunderland: ''Openen is natuurlijk nooit eenvoudig, normaal gesproken kan iemand anders je spoor volgen en aansluiten. Ik probeerde het tempo de hele dag hoog te houden, en met een lange etappe wordt je dan moe, omdat je met die hoge snelheden zo gefocussed moet zijn. De motor voelde zo goed, ook zonder service. De banden werden een beetje glad richting het einde, maar dat is voor iedereen zo.''

b_362_241_16777215_00_images_02-SILK-WAY_2019_Day5_5d26fb0f0e4697.06722330.jpg

Bij de motoren bestaat het veld vooral uit fabrieksrijders, en een handjevol amateurs. Één van hen is de Limburger Guillaume Martens, die al vaker heeft laten zien een liefhebber te zijn van het echte avontuur. Guillaume reed vandaag een 16e tijd, 

Auto's: Nasser Al-Attiyah wijzigt z'n tactiek

''Op dit punt in de race gaan we geen onnodige risico's nemen''. Het zijn de woorden van Mathieu Baumel, de navigator van Al-Attiyah, aan de finish van de vijfde special en die vatten kort samen hoe het duo nu de race benadert, die nu halverwege is. 'We versnellen alleen als het terrein het toelaat, zonder enig risico te nemen. Dat bespreek ik iedere keer met Nasser.'' Het is de vijfde etappewinst op rij voor het duo, voor de nieuwe SRT buggy van Mathieu Serradori met navigator Fabian Lurquin. En voor Erik van Loon, die lek reed toen hij een bocht teveel afsneed. De Rus Krotov (JCW Mini) en Han Wei (SMG buggy) maken de top vijf compleet. In het algemeen klassement, achter Al-Attiyah, staan vijf buggy's binnen vijftien minuten van elkaar, die gaan uitmaken wie de andere twee podiumplaatsen gaan verdienen. 

Trucks: Kamaz voert de druk op

Na de moeilijke special van gisteren, stond het Kamaz Team vandaag vastbesloten aan de start om wat recht te zetten. Geleid door Andrei Kanrgonov, vielen de 'blauwe monsters' aan vanaf de start. Karginov versloeg zijn teamgenoot Shibalov met vier minuten. Maar, belangrijker, snoepte zeven minuten af van de voorsprong die Viazovich met z'n MAZ heeft in het algemeen klassement. 

In het MAZ kamp werden de wonden gelikt. Behalve een opgelopen tijdstraf van 5 minuten voor een snelheidsovertreding, klaagde Viazovich over een kapotte luchtleiding van het bandenspanningssyteem. Vishneuski had een beschadigd uitlaatsysteem en Vasilevski reed de special met niet goed werkende schokdempers onder de cabine. In het algemeen klassement heeft Viazovich nog 16 minuten voorsprong op Shibalov, en 20 minuten op Karginov.

Andrei Karginov (KAMAZ) ''Om de problemen van gisteren te voorkomen, reden we met een hogere bandenspanning. En die strategie betaalde zich terug. Het hielp ons een zeer hoog tempo aan te houden, ook al werden onze trucks er minder comfortabel van, aangezien de banden onderdeel maken van de vering. We blijven aanvallen, er zijn nog vier specials om de leiding in het klassement terug te pakken.''