Laatste aanpassing Silk Way Rally 2019

i-sKhBLK6-M.jpg

Op 25 april presenteerde de Silk Way Rally haar plannen en visie voor aankomende editie. Op het Goldenport terrein kwamen honderden uitgenodigde gasten samen op de GT Club kantoor. Een gemoedelijke bijeenkomst welke werd afgesloten met een galadiners samen met de nieuwe Chinese partners.

Nu de winter plaats maakt voor de lente legt het verkenningsteam van de Silk Way Rally de laatste hand aan de roadbooks voor 2019. Na twee dagen rondom het Baikal meer te hebben besteed waar ook de eerste twee etappes van de rally zullen plaatsvinden. Hierna ging het team verder naar Mongolië waar het al even geleden is dat een rally van dit formaat werd georganiseerd. "Het is lang geleden dat Mongolië zo'n grootschalige rally organiseerde. Het gaat terug tot de jaren 90 met de Master Rallye", legt Victor Sokolov, SWR Route Safety Director uit. "We werken in volledige samenwerking met overheden en lokale autoriteiten. Ons hoofddoel is om de race veilig te maken en ik ben er zeker van dat de deelnemers van Mongolië zullen houden”.

Dat laatste onderbouwd Luc Alphand, Sports Advisor van de Silk Way Rally ook. "Deelnemers zullen plezier hebben, alles is mooi, alles is gevarieerd, landschappen zijn prachtig en het onthaal van de Mongoolse bevolking is zo ontroerend. Deze editie is een editie om niet te missen!"

Na Mongolië verandert het landschap en het klimaat als de rally China binnenkomt. Daar liggen de duinen van de Gobiwoestijn welke het decor zal zijn voor de laatste drie etappes van de Silk Way Rally 2019.

Programma Silk Way Rally 2019

05-07 – 06-07: Administratieve en technische keuring in Irkutsk
06-07: Podiumceremonie in Irkutsk
07-07 – 16-07: 2 etappes in Rusland, 5 etappes in Monoglie en 3 etappes in China.
16-07: Finishpodium ceremonie in Dunhuang