Silk Way Rally 2019: alle belangrijke info

b_600_0_16777215_00_images_02-SILK-WAY_2019_vooraf_presentatie_30_01_20190130_202218.jpg

Afgelopen woensdagavond was de organisatie van de Silk Way Rally bij QFF in Eersel, om meer te vertellen over de nieuwe 2019 editie, en te communiceren met (potentiële) deelnemers van de 2019 editie, die in Rusland, Mongolië en China verreden wordt.

Het nieuwe format van de Silk Way Rally ziet er veelbelovend uit. Tien dagen rally, met de start in het Russische Irkutsk, twee etappes in de omgeving van het Baikal Meer, vijf etappes in Mongolië en drie duinenetappes in China. Voor het eerst kunnen ook motoren en quads meedoen, en daarmee spreekt de rally meteen een nieuwe doelgroep aan. Reden ook dat zowel het Bas Dakar Team en HT Rally-raid aanwezig waren op de presentatie om meer te horen. Henk Hellegers van HT Rally-Raid kon al 100% bevestigen dat het team er straks in juli bij is.

Qua transport zijn de mogelijkheden bekend: auto's en SSV's kunnen meegegeven worden met de organisatie. Servicetrucks en racetrucks kunnen in een begeleid konvooi heen en weer rijden. Nieuw is dat er dit jaar ook servicebusjes meegegeven kunnen worden. Hierin kunnen dan weer motoren of quads in meegegeven worden. Voor de motoren en quads is er in de eerste editie geen kistklassement, zij moeten verplicht deel uit maken van een serviceteam dat de voertuigen kan vervoeren. 

In de hieronderstaande link vindt je een pdf met de planning, inschrijfkosten, transportkosten, en de belangrijkste informatie over de logistiek. Vice-directeur Frédéric Lequien gaf namens de organisatie aan dat de belangstelling groter is dan ooit. De rally is door de FIM meteen op de kalender geplaatst van het Cross-Country wereldkampioenschap. KTM, Husqvarna, Honda en Sherco hebben aangegeven er bij te willen zijn. 

Heb je meer vragen over de Silk Way Rally? Neem gerust contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06 484 08 035

Hier kun je de pdf bekijken met de belangrijkste informatie over de 2019 editie van de Silk Way Rally.