SWR 2018 stage 5: eerste zege Roma, Sotnikov behoudt nipte voorsprong

b_600_0_16777215_00_images_02-SILK-WAY_2018_Stage5_SWR18_stage5_Roma.jpeg

In de vijfde etappe van de Silk Way Rally boekte Spanjaard Nani Roma zijn eerste zege. Mammoet Rallysport kende een mindere dag doordat de motor geen vermogen leverde. Sotnikov blijft aan de leiding, met slechts 44 seconden voorsprong op Karginov.

Astrakhan - Volgograd SS5 444 kilometer

De twee Mini's van Roma en Al Rahji bepaalden het tempo vandaag in de special naar Volgograd, het vroegere Stalingrad. De hele dag etappe bedroeg het verschil slechts enkele seconden. Met zijn tweede tijd verstevigt Al Rahji zijn koppositie, want de overige concurrenten kenden een slechte dag. Serradori met zijn snelle buggy moest meerdere malen stoppen in de laatste 150 kilometer door een probleem met de ruitenwissers, wat hem een half uur tijdsverlies opleverde. 

Al-Attiyah vertrok zonder achterdifferentieel, en moest meerdere malen stoppen om de auto te laten koelen. Maar met een achterstand van slechts dertien minuten op Serradori kan hij in de komende dagen nog stijgen naar de tweede plaats. De pechduivel blijft Engelsman Harry Hunt achtervolgen. Terwijl hij de snelste tijden noteerde in het eerste deel moest hij wederom op hulp wachten nadat de versnellingsbak van zijn Peugeot de geest gaf op kilometer 165. 

De Trucks

In de truckcategorie blijft het spannend welke Kamaz de winst gaat pakken. Na het vertrek van het MAZ team en de pech van Mammoet Rallysport is het een volledig Kamaz feestje geworden. Sotnikov verloor een half uur met het vervangen van een turboslang. Hij blijft aan de leiding met een voorsprong van slechts 44 seconden op Karginov. Karginov dacht zijn slag geslagen te hebben vandaag, maar omdat hij te hard had gereden in een snelheidszone kreeg hij zes minuten straftijd. Shibalov reed de snelste tijd vandaag.
Mammoet Rallysport had een mindere dag. Doordat de motor niet het gewenste vermogen leverde reed van den Brink zich vast in de modder. Een Kamaz trok ze vervolgens los. Het team stopte nog wel om Al-Attiyah te helpen die elektrische problemen had. 

Klassement auto's

Klassement trucks

b_600_0_16777215_00_images_02-SILK-WAY_2018_Stage5_SS5_Mammoet.jpg