SWR 2018 stage 4: winst voor Serradori en Karginov

b_600_0_16777215_00_images_02-SILK-WAY_2018_Stage4_Alessio__ALX7785.jpg

Met slechts één seconde voorsprong op Al Rahji heeft Fransman Serradori de 4e special in de Silk Way Rally gewonnen. Bij de trucks was de winst voor Karginov met minder dan een minuut voorsprong op Martin van den Brink.

Astrakhan - Astrakhan SS4: 366 kilometer

Technische problemen zorgden ervoor dat Harry Hunt en Nasser Al-Attiyah veel tijd verloren. Al-Attiyah moest het doen met twee-wiel aandrijving wat te wijten was aan een probleem met het achterdifferentieel. Hunt moest twee keer wachten op zijn assistentietruck nadat een schokdemper kapot ging gevolgd door een probleem met de oliedruk. Al Rahji profiteert en gaat nu aan de leiding, voor Serradori die eerder dit jaar nog de Africa Race op zijn naam schreef. 

Nani Roma, die de eerste proef niet uitreed door problemen met de hitte, reed de derde tijd vandaag. Een goede eindklassering zit er voor de Spanjaard niet meer in. In het algemeen klassement gaat Al Rahji (Mini) aan de leiding, kort gevolgd door Serradori. Al-Attiyah volgt als derde met bijna een uur achterstand. 

Trucks

Hoewel Martin van den Brink dacht de etappezege in de tas te hebben toen hij als eerste over de streep kwam. Maar nadat Karginov iets later binnenkwam, wist hij dat hij net iets te kort kwam: het verschil was minder dan een minuut. Karginov zag leider in het klassement Sotnikov langs de kant staan met een technisch probleem en probeerde daar maximaal van te profiteren. Dat lukte niet, maar met een achterstand van Karginov op Sotnikov van 14 minuten is de strijd voor de overwinning weer helemaal open.

Sotnikov had problemen met een schokbreker, een waterslang en de electronica, maar de bemanning in de truck wist deze op te lossen en het tijdverlies te beperken tot twintig minuten.
Ondertussen heeft het volledige MAZ team zich teruggetrokken uit de race, nadat zij de organisatie beschuldigden van bemoeienissen met de wedstrijd. 

Uitslag etappe 4 auto's 
Klassement auto's na stage 4

Uitslag etappe 4 trucks
Klassement trucks na etappe 4

b_600_0_16777215_00_images_02-SILK-WAY_2018_Stage4_Alessio__ALX7968.jpg