Mammoet Rallysport gaat voor podiumplek in Silk Way Rally

b_600_0_16777215_00_images_02-SILK-WAY_2018_keuring_IMG-20180720-WA0002-2.JPG

Nadat het Riwald Dakar team zich terug moest trekken, is Mammoet Rallysport het enige overgebleven team uit Nederland in de Silk Way Rally 2018, die dit jaar geheel in Rusland verreden wordt. Martin van den Brink zal de strijd aangaan met Kamaz en Maz voor een plaats op het podium. 

Na tweede plaats in de Morocco Desert Challenge is de Renault truck weer opgebouwd met een nieuwe cabine. Naast van den Brink zal opnieuw zoon Mitchel plaats nemen als monteur, die dispensatie heeft gekregen van de FIA en de Silk Way Rally organisatie, omdat hij met zijn 16 jaar officieel nog te jong is om mee te doen. De ervaren Wouter de Graaff navigeert.   

Martin van den Brink:  ''Twee jaar geleden zijn we derde gewonnen hier en wonnen we zes specials. Vorig jaar moesten we al heel snel opgeven met technische problemen. Er doen zes Kamaz trucks mee, dat was de laatste jaren ook zo. Die willen in eigen huis niets cadeau doen, dus als we op het podium kunnen finishen zou dat een heel mooi resultaat zijn. De Silk Way Rally is een goed georganiseerde rally op het allerhoogste niveau. Hopelijk werken de weersomstandigheden een beetje mee, de laatste paar jaar hebben we behoorlijk wat regen gehad in Rusland.''

De Silk Way Rally zal de laatste rally zijn voor Mammoet Rallysport in aanloop naar de Dakar 2019 in Peru. Op het programma staan nog wel een test in Slowakije in september en in Marokko in oktober. ''We zullen niet meedoen aan de Rallye du Maroc, ik ga liever een paar dagen testen in de duinen bij Merzouga, zodat het materiaal niet zo zwaar belast wordt. Afgelopen Dakar hebben we teveel last gehad van de schade die we in Marokko hadden opgedaan.'' 

Vanavond om acht uur lokale tijd gaan de deelnemers over het startpodium bij het 'Astrakhan State Opera and Theatre'. Morgen begint de rally dan echt met een loopstage van 311 kilometer rondom Astrakhan. 

Bekijk hier de route.

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2018_04_22_MDC2018_2204_JVO_-8838.jpg