Al-Attiyah verdient inschrijving Silk Way Rally met overwinning in Russische Baja

b_600_0_16777215_00_images_02-SILK-WAY_2018_vooraf_21_02_SWR_Nasser_02.jpg

Nasser Al-Attiyah en navigator Mathieu Baumel schreven afgelopen weekend de eerste ronde van de FIA World Cup Cross-Country op hun naam in Rusland. Door zijn overwinning verdiende Al-Attiyah een gratis inschrijving voor de Silk Way Rally die in 2018 opnieuw verreden wordt.

Al-Attiyah bleef in zijn tocht naar de overwinning onder andere Aron Domzala voor, de uittredend winnaar. Ook Martin Prokop en de Russische Vladimir Vasilyev konden het tempo van de rappe Qatari in de sneeuw niet volgen.

Vladimir Chagin was bij de rally aanwezig om een andere traditie voort te zetten. Chagin, directeur van de Silk Way Rally, deed Al-Attiyah een inschrijving voor de 2018-editie van de Silk Way cadeau. Die rally zal in juli plaatsvinden tussen Xi’An en Moskou. Al-Attiyah heeft aangegeven de invitatie voor de Silk Way Rally te accepteren, ook Vladimir Vasilyev heeft aangegeven van start te willen gaan in de wedstrijd.

Al-Attiyah kreeg nóg een uitnodiging van Chagin. Hij mocht een testrit maken in een racetruck van Kamaz die speciaal geprepareerd was voor de Russische Baja en volledig draait op natuurlijk gas. Onder toeziend oog van Eduard Nikolaev mocht Al-Attiyah op het bevroren meer van Karelia enkele testkilometers maken.

Al-Attiyah reageerde als volgt: “Ik ben erg blij dat we deelgenomen hebben in de Russische Baja. Het is een ongewone race op een heel ander en interessant terrein. We hebben genoten van de special stages. Het is jammer dat het Baja-format niet toestaat om meerdere dagen te racen, we hadden nog graag een aantal proeven gereden. Ik ben Vladimir Chagin ook erg dankbaar dat hij mij de kans gaf om in een Kamaz te rijden, het was een onvergetelijke ervaring. Ik kijk uit naar de start van de Silk Way Rally in juli.”

De Silk Way Rally begint op 15 juli aanstaande in Xi’An en eindigt veertien dagen later op het Rode Plein in Moskou.