Silk Way Rally 2017: Het gevecht wordt intens

b_600_0_16777215_00_images_18_SILKWAY_RALLY_09_07_SWR16_09_07_Leg1_0014.jpg

Naast de bekendmaking van de route voor de 2017-editie van de Silk Way Rally, presenteerde de organisatie ook de belangrijke deelnemers aan de rally. Onder hen ook een aantal Nederlanders.

Bij de auto’s zet Peugeot drie nieuwe 3008DR’s in die bestuurd worden door Stephane Peterhansel, Sebastien Loeb en titelhouder Cyril Despres.

Tegenstand zal onder andere komen van Toyota, aangevoerd door Nasser Al-Attiyah. Ook de Zuid-Afrikanen Giniel de Villiers en Leroy Poulter zijn van de partij namens Toyota Gazoo Racing.

X-Raid zet twee van de nieuwe Mini John Cooper Works Rally-auto’s in voor Yazeed Al-Rajhi en Bryce Menzies terwijl Vladimir Vasilyev met een Mini All4Racing aan de start komt. Hij probeert het podium net als vorig jaar te bereiken.

Trucks

Bij de trucks kan gerust gezegd worden dat de wereldtop aan de start staat. De basis wordt gelegd door Kamaz die een afvaardiging van vijf trucks stuurt. Airat Mardeev is als uittredend winnaar een van de namen maar ook Eduard Nikolaev, Andrey Karginov, Anton Shibalov en Dmitry Sotknikov staan aan de start.

Gerard de Rooy keert sinds zijn eerste deelname in 2009 terug in de rally. De Nederlander komt aan de start met zijn nieuwe Iveco. De twee andere trucks worden gereden door Artur Ardavichues en Ton van Genugten.

Na deelname vorig jaar keert ook de Renault Sherpa van Martin van den Brink terug. Van den Brink krijgt gezelschap van Pascal de Baar en Gert Huzink die eveneens met Renault aan de start staan.

Het Wit-Russische Maz zet nog eens drie auto’s in met Siarhei Viazovich, Aliaksei Vishneuski en Aleksandr Vasilevski, net als drie Tatra’s van Ales Loprais, Tomas Vratny en Martin Kolomy.

Team Qualisport komt met een nieuwe Scania aan de start die bestuurd wordt door Miklos Kovacs. Ook Teruhito Sugawara gaat van start in Moskou op 7 juli.