Silk Way Rally presenteert definitieve route

b_600_0_16777215_00_images_18_SILKWAY_RALLY_2017_vooraf_map_SWR2017.jpg

In bijna 10.000 kilometer tussen Moskou en het Chinese Xi’an, via Kazakhstan. De Silk Way Rally wordt een wedstrijd op het hoogste niveau tussen de beste auto’s en grootste truckteams. Vandaag heeft de organisatie de route gepresenteerd.

Vijftig dagen voor de start hebben de organisatoren van de Silk Way Rally de route gepresenteerd in het Rits Carlton Hotel, net naast het beroemde Rode Plein. Onder de gasten waren een aantal belangrijke gasten met mogelijke winnaars, Rally directeur Vladimir Chagin en de vice-directeur Frédéric Lequien. Zij presenteerden de route voor een veelbelovende zevende editie van de Silk Way Rally.

9.608 km, 14 etappes, 17 specials

Na de technische en administratieve checks die op 5 en 6 juli afgewerkt worden in het Luzhniki Olympisch complex en de podiumstart op het Rode Plein in Moskou op 7 juli, begint de rally aan drie etappes in Rusland.

Gevolgd door vier intense dagen over de Kazakse steppes. Na de eerste etappe in China en de rustdag die op 16 juli in Urumqi op de planning staat, begint de rally aan het hoofdgerecht met niet minder dan zeven etappes met zand en duinen. Daar steekt het circuis de Gobi Desert over. Daarna keert men zuidwaarts richting Xi’an, de finishplaats van de rally.

Buiten enkele volledig nieuwe etappes, en de tijd die deelnemers spenderen in de Liaison zoveel mogelijk te beperken, is een totale afstand van 9.600 kilometer bereikt.