Tiende editie Silk Way Rally keert terug naar Kazachstan

Lees meer...

De tiende editie van de Silk Way Rally keert in 2020 terug naar Kazachstan. Start is op twee juli in Moskou, de finish is de zestiende juli in Urumqi (China). Nadat de rally dit jaar met de motoren al deel uitmaakte van het FIM cross-country wereldkampioenschap, geldt dat in 2020 ook voor de auto's. In totaal staan er twaalf specials op het programma, met een totale lengte van zo'n 8.000 kilomer. 

Lees meer

SWR2019: de dag van Pascal de Baar

Lees meer...

Ervaren Dakarrijder Pascal de Baar zat deze editie van de Silk Way Rally achter het stuur van een snelle assistentietruck van het Franse Boucouteam. We volgden Pascal tijdens zijn belevenissen achterin het veld.  Met foto's die Pascal tussen alle bedrijven door nam met zijn telefoon, kregen we een leuke indruk 'inside' de Silk Way Rally. 

Lees meer

SWR 2019 finish Jiayuguan - Dunhuang

Lees meer...

Na een race van tien dagen door Rusland, Mongolië en China met een lengte van 5.000 kilometer, is de Silk Way Rally 2019 vandaag gefinisht. De winnaars zijn Sam Sunderland (motoren), Nasser Al-Attiyah en Mathieu Baumel bij de auto's, en Anton Shibalov bij de trucks. 

Lees meer

SWR2019 finish: Vierde plaats in Silk Way Rally geeft Mammoet Rallysport voldoening

Lees meer...

DUNHUANG - Het team van Mammoet Rallysport keert met een tevreden gevoel terug naar huis. Martin van den Brink, Wouter de Graaff en Mitchel van den Brink sloten vanochtend de Silk Way Rally af als vierde. ,,Ik ben erg tevreden. Een plaats in de top vijf was het doel. We hebben de truck kunnen testen. De motor is heel gebleven. We zijn op de goede weg,’’ aldus Martin van den Brink na afloop van de tiende etappe.

Lees meer

SWR2019 Dag 9: Alashan - Jiayuguan

Lees meer...

De negende dag ging van start vanaf de finish van gisteren. Een snelle en mooie route, over vooral zanderige wegen. De special had een lengte van 290 kilometer, de verbinding was 210 kilometer lang. Bij de motoren was het de Amerikaan Andrew Short die zijn eerste special ooit won. Al-Attiyah is niet meer af te stoppen, en won de negende stage op rij. Bij de trucks liet Shibalov zien dat hij de rally heel graag wil winnnen met weer een etappezege.

Lees meer

Mammoet Rallysport blijft goed bij de les in Silk Way Rally

Lees meer...

JIAYUGUAN - Het team van Mammoet Rallysport is ook de negende etappe van de Silk Way Rally ongeschonden doorgekomen. ,,We hebben een prima dag gehad,’’ aldus Martin van den Brink. De vierde plaats was het maximaal haalbare. ,,We hebben gedaan wat we moesten doen. We zijn absoluut tevreden.’’

Lees meer

SWR 2019 dag 9: Afzien voor Van Loon op voorlaatste etappe

Lees meer...

De negende etappe van de Silk Way Rally is een ontzettend zware proef. Waarin veel korte gebroken duinen en kamelengras zorgen voor gevaarlijke situaties. Erik van Loon en Sébastien Delaunay noteren de derde tijd op slechts 12 seconden van de nummer twee, doordat zij achter een Kamaz terechtkomen verliezen ze een minuutje. De Toyota Hilux heeft zich opnieuw bewezen in de zwaarste etappe tot nu toe.

Lees meer

SWR2019 Dag 8: Bayinbaolige - Alashan

Lees meer...

Nadat de deelnemers zaterdag gebruikten om de grens met China te passeren, ging de rally op zondag weer verder met de langste en zwaarste proef van de rally. Een proef van 327 kilometer en 460 kiometer verbinding. Bij de motoren gaat Sam Sunderland aan de leiding, maar verloor wel wat tijd door een crash. Al-Attiyah is bezig met een unieke prestatie: hij heeft zeven specials op rij gewonnen, wat nog nooit eerder gedaan is. Bij de trucks ging Viazovich over de kop en is de rally over voor de Wit-Rus. Mammoet Rallysport schuift daardoor op naar de vierde plaats.

Lees meer

SWR2019 dag 8: Martin van den Brink schuift op naar vierde plaats

Lees meer...

ALASHAN - Het team Mammoet Rallysport heeft uitstekende zaken gedaan in de achtste etappe van de Silk Way Rally. Martin van den Brink kwam zonder problemen door de Chinese duinen en zag dat koploper Siarhei Viazovich zijn MAZ-truck op de kop parkeerde. ,,Zo ben je koploper en zo heb je niets,’’ aldus Martin na afloop van de etappe door een idyllisch Chinees landschap.

Lees meer