Serres Rally Dag 6: lange special van 280 kilometer

b_600_0_16777215_00_images_06-SERRES_2018_Leg6_Serres18_Leg6__0061.JPG

De 2018 editie van de Serres Rally is qua lengte van de specials beduidend zwaarder dan de voorgaande jaren. Met een special van 280 kilometer kregen de deelnemers het vandaag behoorlijk voor hun kiezen. Aan de top van het klassement geen wijzigingen.

Stefan Svitko heeft ruim twee uur voorsprong op Wesley Pittens, die op zijn beurt een kwartier voorsprong heeft op Paul Spierings. Svitko kan de rally met een laatste enduro special van negentig kilometer gecontroleerd uitrijden. 

Pittens en Spierings vonden elkaar weer in het begin van de special, waar velen aan het zoeken waren naar de juiste route. Samen reden ze de rest van de special uit. Omdat Spierings achter Pittens (een vijfde tijd vandaag) gestart was, reed hij de tweede tijd, en snoepte drie minuten van zijn achterstand af op Pittens die nog altijd bijna een kwartier bedraagt.

Beste Nederlander achter dit duo was Yves Ensing, die een zevende tijd reed. Dat bracht hem op de tiende plaats in het algemeen klassement. 
Herwin Hopmans ging er hard vanaf terwijl hij Roberto Barbieri probeerde te volgen, om in het laatste deel er nog een keer af te stappen, met flink wat blauwe plekken als gevolg en schade aan de navigatie apparatuur. Hopmans is door Ensing gepasseerd in het klassement en is nu elfde algemeen. 

Martien Jimmink is opgeschoven naar de dertiende plaats, en ook Peter Jansen blijft constant presteren en is zestiende algemeen. 

Kers op de taart

De enduro proef van morgen is traditioneel de moeilijkste en technisch meest uitdagende proef van de hele rally. Negentig kilometer intensief navigeren met een aantal steile klimmen en afdalingen. Start en finish is vanaf het parkeerterrein bij het hotel. De snelste man zal er zeker twee en een half uur voor nodig hebben. Verkeer rijden kan voor veel tijdsverlies zorgen, dus het is zaak tot de laatste meters scherp te blijven. 

Uitslagen dag 6

SS10 Lailias Classic

Algemeen klassement

Paul Spierings over dag 6:

Martien Jimmink is nu 13e algemeen:gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1