Serres Rally Dag 5: Pittens en Spierings blijven volgen

b_600_0_16777215_00_images_06-SERRES_2018_Leg5_Serres18_Leg5__0396.JPG

Het beeld blijft hetzelfde in de Serres Rally. Stefan Svitko bepaalt het tempo, en Wesley Pittens en Paul Spierings kunnen vooralsnog alleen volgen. Met een flink aantal rijders in de top twintig is het gemiddelde niveau bij de Nederlanders absoluut niet verkeerd.

De dag begon met een mooie verbindingsetappe van 120 kilometer weer terug naar Griekenland. Deze was zelfs mooier dan de proef die om 12.00 uur van start ging. 
Paul Spierings: ''Vorig jaar reden we deze verbinding als proef. Door de vele regen van de voorgaande dagen waren de paden er een stuk slechter aan toe, dus misschien was het wel beter dat we er nu niet op snelheid overheen gingen.''

Spierings kwam als derde aan de finish, achter Svitko en Pittens, maar staat in de uitslag als vierde, wat als het goed is nog gecorrigeerd gaat worden. De 108 kilometer lange special werd door Svitko in iets meer dan twee uur voltooid. Zeker het tweede deel was behoorlijk snel, de verschillen onderling waren minder groot dan in de voorgaande dagen. 

Yves Ensing reed een prima negende tijd, in zijn eerste rally schuift Ensing junior steeds iets verder naar voren. Hopmans is in het algemeen klassement nog altijd tiende, ondanks een vijftiende tijd in de proef. Martien Jimmink ging er vandaag ook weer eens goed voor zitten, en was zeer tevreden met zijn elfde tijd. Zestiende algemeen is hij nu. 

Drie Nederlanders kwamen niet aan de start vandaag: Guillaume Martens, Rob Geelen en David van den Toorn. 

Op de zesde dag staat er wederom een lange special op het programma, van 280 kilometer, door de bergen van Lailias. 

Uitslagen dag 5

SS 9 E6 

Algemeen Klassement

Vijf Dakar 2019 deelnemers rijden de Serres Rally ter voorbereiding. Marcel Piek is één van hen: 


gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1