Serres Rally 2017: 27 augustus - 2 september

Gev Sella in actie tijdens de Serres Rally 2016

Op 27 augustus gaat de 7e editie van de Serres Rally in Serres van start. De Serres Rally is één van de mooiste en meest betaalbare rally's op de kalender. Een echte enduro rally, geschikt voor motoren, quads en SSV's. Met uitdagende en afwisselende routes en intensieve navigatie puur op roadbook, dus zonder ondersteuning van een gps.

De Serres Rally staat op de kalender van de FIM. Het zeer ervaren Griekse Off Road Team, dat samen met de ' Auto Moto Club of Serres' al jaren verantwoordelijk is voor de organisatie van de Griekse ronde van het WK Enduro (WEC) en de 'Six Days' van 2008 , weet wat er nodig is om een goed evenement te organiseren. Zeven specials met een totale lengte van zo'n 1.400 kilometer staan er op het programma. Dat lijkt misschien weinig, maar de technische routes in combinatie met de goede maar intensieve roadbooks zorgen ervoor dat de gemiddelde snelheden niet hoog liggen.

De rally speelt zich grotendeels af in de omgeving van Serres, waarbij het comfortabele Elpida Resort als uitvalsbasis dient en voorzien is van alle benodigde faciliteiten voor de rijders en hun volgers. Neem gerust vrienden en familie mee, ook zij kunnen zich prima vermaken en genieten van een heerlijk weekje vakantie! Op dag vier is er een marathonbivak in de omgeving van Paranesti. Je kunt dan in een tentje slapen, of een hotel boeken. Meer info over de route vind je hier. Serres is slechts een uur rijden verwijderd van het vliegveld van Thessaloniki. 

De rally begint op zondag 27 augustus met een korte technische proloog en een showstart in het centrum van Serres. Je kunt er voor kiezen om op vrijdag of zaterdag in te vliegen. De rally eindigt met een korte maar intensieve 'extreme enduro' achtige proef (niet voor quads en SSV's) waarna je op zondag 3 september naar huis kunt vliegen. 

Lager tarief tot 1 maart

Je kunt tot 1 maart profiteren van het lagere tarief voor de inschrijving. Die kosten bedragen nu nog 700 euro (voor een motor). Vanaf 1 maart gaat het tarief 100 euro omhoog. Bekijk alle tarieven hier.

Adventure Tour

Net als voorgaande jaren is er weer de mogelijkheid om met een allroad motor de rally van dichtbij mee te maken. Een zes-daagse tour met prachtige routes die je leiden langs de mooiste plekjes in het noorden van Griekenland, die je op gps rijdt. De minimiale actieradius is 150 kilometer. Middels het tracking systeem dat ook voor de rallydeelnemers gebruikt wordt, weet de organisatie altijd waar je bent. En kan er indien nodig assistentie verleend worden. Meer info over de Adventure Tour vind je hier.

Transport en service

V.d.Velden motoren is er in 2017 ook weer bij, en biedt transport en service aan voor de Serres Rally. Op die manier kun je je maximaal concentreren op het rijden, en na binnenkomst lekker ontspannen terwijl je motor onder handen genomen wordt door de monteurs van het team. 

b_398_265_16777215_00_images_06-SERRES_2017_vooraf_SR16_01_09_Leg4_1556A.jpg

Meer weten? Neem gerust contact met ons op. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06 484 08 035.
Eind maart / begin april plannen we nog een presentatie bij van der Velden motoren. Meer info over de precieze datum volgt later.