Verhoeven: Goede basis gelegd voor Dakar

Lees meer...

Frans Verhoeven staat als een tevreden man aan de finish van de Serres Rally. Met een vijfde plaats in de laatste proef kwam zijn derde plaats in het eindklassement niet in gevaar. “Het was een super moeilijke laatste dag, maar ook super mooi. Echt zware enduro, met technische stukken erin die zo uit de Rumaniacs kwamen. Iedereen heeft wel fout gezeten vandaag op al die singletracks. Ik heb ook een paar keer fout gezeten en ben vaak gestopt om even te kijken welk paadje nou het goede was.”

Lees meer

Van Pelt haalt vertrouwen uit overwinning

Lees meer...

Zijn overwinning op dag 5 van de Serres Rally heeft Robert van Pelt het vertrouwen teruggegeven dat hij in de eerste dagen helemaal kwijt was. Ondanks een slechte nacht, een beschadigde motor, een kapotte roadbookschakelaar én het moeten openen van de route won Van Pelt ook de zesde dag van de Griekse rally, een special van 87 kilometer.

Lees meer

Van Pelt wint ondanks botsing met Verhoeven

Lees meer...

Robert van Pelt heeft de vijfde dag van de Serres Rally op zijn naam geschreven. Onderweg had Van Pelt nog wel een frontale botsing met Frans Verhoeven, die tweede werd en in het klassement aardig wat tijd won op zijn Tsjechische concurrenten. 

Lees meer

Riezebos krijgt complimenten in Serres Rally

Lees meer...

Met de zesde plaats in het klassement na vier dagen Serres Rally mag Jasper Riezebos zich gerust onder de toprijders rekenen. Op dag 4, een korte maar bijzonder technische proef, pakte Riezebos de achtste plaats en steeg hij een plaats in het klassement.

Lees meer

Verhoeven wint etappe volgens plan

Lees meer...

Het scenario dat Frans Verhoeven vooraf schetste voor dag 3 van de Serres Rally is uitgekomen. Door als derde te starten wist de tienvoudig Dakarcoureur de etappe op zijn naam te schrijven. “Het plan was om meteen aan te vallen, netjes te navigeren en wel zo hard mogelijk te blijven rijden. Dat is allemaal gelukt. Ik ben het nog niet verleerd.”

Lees meer

Haast kost Verhoeven etappewinst in Serres Rally

Lees meer...

Een foutje in de haast kostte Frans Verhoeven de winst op de tweede dag van de Serres Rally in Griekenland. De routinier startte als tiende, maar reed vanaf het einde van deel 1 van de etappe aan de leiding. “Ik heb tot 20 kilometer voor de finish de route geopend. In mijn haast en zonder enig ander spoor als houvast heb ik een afslag gemist. Gelukkig wist ik waar ik verkeerd was gereden. Eenmaal terug op de juiste weg zag ik twee sporen lopen.”

Lees meer

Pittige eerste dag Serres Rally 2015

Lees meer...

Een proloogje van 16 kilometer leverde meteen op de eerste dag van de Serres Rally al grote verschillen op. De ene na de andere deelnemer ging in de fout op het korte maar knap ingewikkelde stukje. Fouten en snelheidsoverschrijdingen leverden een boel tijdstraffen op. Zelfs de meest ervaren rijders kwamen in de problemen.

Lees meer

Frans Verhoeven pakt de draad weer op

Lees meer...

Frans Verhoeven pakt de draad toch weer op. De afgelopen Dakar vertelde Verhoeven dat het zijn laatste keer was geweest, maar de 48-jarige Yamaha-coureur gunt zichzelf toch nog een nieuwe kans. “Vorig jaar heb ik veel energie gestoken in het opzetten van een team,” vertelt Verhoeven bij de start van de Serres Rally in Griekenland. “Nu wil ik nog één keer voor een mooi resultaat gaan.”

Lees meer

Serres Rally 2015: raceplan

Lees meer...

Zondag 23 augustus gaat de Serres Rally in Noord-Griekenland van start. Zeven dagen intens rijden gaan van start met een proloog van 16 kilometer. De uitslag van de proloog bepaalt de startvolgorde voor de 1e special op maandag. Op dag 5 is er een marathonetappe. Deelnemers slapen in tentjes en doen hun eigen service, in de buurt van het dorp Paranesti. 

Lees meer