Serres niet langer het centrale punt in Serres Rally

b_600_0_16777215_00_images_06-SERRES_2019_Vooraf_unnamed-2.jpg

Traditiegetrouw was de standplaats van de Serres Rally het gelijknamige Griekse stadje Serres. Maar na acht jaar hebben de organisatoren gekozen voor een nieuwe standplaats in Veria. Het zorgt ervoor dat de rally naar nieuwe bestemmingen trekt met nieuwe gebieden en bovenal: nieuwe specials.

De move zorgt er echter niet voor dat de deelnemers Serres helemaal niet meer zullen zien. De start van de rally vindt nog altijd plaats in het stadje met een proloog van 50-60 kilometer en later op de dag een ceremoniële start. Op de tweede dag trekken de rijders dan door de bergen van Lailias, Menikio en Agistro voor een rit van 350 kilometer.

Op de derde dag laten de deelnemers Serres achter zich en trekken ze naar het westelijke gedeelte van Macedonië. Via twee lange proeven en een verbinding komt men uiteindelijk aan in Veria. Daar zullen de vierde, vijfde en zesde etappe verreden worden met nieuwe tracks en ‘magische routes’. 

Op de zevende en laatste dag wordt wederom afgesloten met een kortere proef over zo’n 100 tot 120 kilometer en wordt afgesloten met een enduro-achtige proef. Het is een mooie laatste kans om te genieten van de omgeving van Veria. Aansluitend op de laatste proef wordt de prijsuitreiking gehouden en staat er een groot feest op het programma in het Aiges Melathron Hotel.

De Serres Rally begint op 28 augustus tot 3 september. Meer informatie is te vinden op www.serresrally.com.