Tuareg Rallye 2019: de deelnemers

Tuareg Rallye 2019: de deelnemers

Op 17 maart a.s. gaat de Tuareg Rally van start. Aan de voet van het op één na grootste duinengebied van Algerije, het Grand Erg Occidental,  wat 78.000 vierkante kilometer groot is. Aan de start 87 motoren, 6 quads, 5 SSV’s, 19 auto’s en 8 trucks.

Een mooi veld, met zeker bij de motoren een aantal Nederlandse kanshebbers op een mooi resultaat. Op de startlijst bij de motoren staan Henno van Bergeijk, Niek Ronde, Wouter de Graaff, Ramon Dijkman, Onno Ellens, Peter Jansen en Erik Klomp. Bij de auto’s staan Sascha Bloemhoff / Gerda Ansems op de lijst met een Toyota Landcruiser HDJ80. 

Wouter de Graaff is de laatste jaren actief als navigator in de Renault van Mammoet Rallysport naast Martin van den Brink, maar is ook altijd nog actief op de motor. De Graaff finishte al eens als tweede (2009) en derde (2015) in de Tuareg Rally. De oud enduro rijder is een zeer goede navigator en kan zeker in de duinen en op technisch lastige stukken goed uit de voeten. 

Wouter de Graaff: ”Ik heb een longontsteking op het moment, dus heel fit ben ik nu niet. Maar mn basisconditie is echt goed, ik heb in aanloop naar de Dakar hard getraind. De doelstelling is om iedere twee jaar zelf een rally te rijden, maar door het vele navigatiewerk komt dat er niet altijd van. Daarom heb ik deze er gewoon door gedrukt, ik heb echt zin om weer zelf te rijden. We rijden in de Tuareg Rallye met een gewoon gps, dus de navigatie is niet al te moeilijk. Dat is wel jammer, want daardoor is het voor iedereen goed te doen. Voor de veiligheid is het wel een voordeel. We hebben een leuk clubje Nederlanders en er zijn veel Engelsen. Ik rij met mn oude vertrouwde Honda’tje, lekker licht in de duinen, dan ben ik die KTM Replica’s in ieder geval te snel af.” 

Overzicht deelnemers Tuareg Rallye 2019

Gerelateerd nieuws

24-03-2019, 11:21

Nederlanders in Tuareg Rally zeer te spreken over Algerije Nederlanders in Tuareg Rally zeer te spreken over Algerije

Nederlanders in Tuareg Rally zeer te spreken over Algerije

Als rally was de Tuareg voor de Nederlandse deelnemers misschien iets te gemakkelijk, maar allemaal gaan ze met tal van ervaringen rijker weer naar huis. En nog belangrijker: ze genoten volop van wat Algerije allemaal te bieden heeft.

Lees meer

23-03-2019, 16:33

Geen grote veranderingen in laatste etappe Tuareg Rally Geen grote veranderingen in laatste etappe Tuareg Rally

Geen grote veranderingen in laatste etappe Tuareg Rally

Bij aanvang van de zevende en laatste etappe van de Tuareg Rally waren de kaarten al min of meer geschud. De drie rondes van 30 kilometer door de duinen van de Grand Erg Occidental - een gebied van in totaal 78.000 vierkante kilometer duinen - brachten nauwelijks nog veranderingen.

Lees meer

23-03-2019, 08:46

Eindeloze duinen in etappe 6 Tuareg Rally Eindeloze duinen in etappe 6 Tuareg Rally

Eindeloze duinen in etappe 6 Tuareg Rally

In de briefing werd het al gezegd en het roadbook toonde ook best wat duinen in de zesde etappe van de Tuareg Rally, maar het waren er uiteindelijk veel meer dan de deelnemers vooraf hadden gedacht.

Lees meer

21-03-2019, 18:48

Vijfde etappe Tuareg Rally ‘super leuke dag’ Vijfde etappe Tuareg Rally ‘super leuke dag’

Vijfde etappe Tuareg Rally ‘super leuke dag’

Vrijwel alle gezichten stonden op ‘joepie’ in het bivak van Taghit, waar de deelnemers van de Tuareg Rally terugkeerden na de vijfde etappe. Stuk voor stuk waren ze blij. “Wat een heerlijke dag.”

Lees meer

Rallyraid video's