Tuareg 2019: ”Mooie nieuwe uitdaging”

Tuareg 2019: ”Mooie nieuwe uitdaging”

Een paar weken terug keken we al eens naar de deelnemerslijst van de Tuareg Rally, en de Nederlanders die bij de motoren een rol van betekenis kunnen spelen. De start komt rap dichterbij, en dus kijken we vooruit naar de 2019 editie met Onno Ellens, die voor het eerst in Algerije verreden wordt.

Onno Ellens is zeker geen onbekende in de rally-raid scene. In 2011 maakte hij zijn droom waar door de Dakar uit te rijden. Plezier staat altijd voorop, en daarom komen we Onno geregeld tegen bij amateur rally’s zoals de Tuareg Rally of de Morocco Desert Challenge.

”De Tuareg Rally staat eigenlijk altijd op m’n lijstje, en die wisselen we wel eens af met de MDC. Zolang het allemaal nog kan probeer ik twee rally’s per jaar te rijden. De Tuareg Rally blijft gewoon een mooie rally, en dat deze nu naar Algerije gaat is zeker interessant. Ik ben er nieuwsgierig naar. Ik ben er nog nooit geweest, maar heb er wel eens machines verkocht. Met die duinpartijen denk ik dat het heel mooi gaat worden. Het Erg Chebbi in Marokko kennen we bijna op ons duimpie inmiddels en dan is Algerije wel weer een nieuwe uitdaging.” 

Onno Ellens sluit aan bij het serviceteam van Memotours, en zijn maatje Ramon Dijkman is er ook weer bij. ”Qua Nederlanders is het wat minder dit jaar, er is sowieso weinig nieuwe aanwas. Qua budget is de Tuareg zeer interessant. Dat we nu een week bivak hebben vind ik mooi, het hoort er wel een beetje bij. Ik vind de sfeer in de Dakar wel veranderd wat dat betreft. Het is even afwachten hoe het georganiseerd is, maar met het tentje erbij is leuk. Top tien heb ik vaker gereden in de Tuareg Rally, dus daar richt ik me op. Maar het is altijd even afwachten wie er verder nog mee doen. Ik had een nieuwe KTM replica besteld, maar die is niet gekomen. Dat is wel jammer, ik had deze graag meegenomen naar Algerije. ” 

Gerelateerd nieuws

24-03-2019, 11:21

Nederlanders in Tuareg Rally zeer te spreken over Algerije Nederlanders in Tuareg Rally zeer te spreken over Algerije

Nederlanders in Tuareg Rally zeer te spreken over Algerije

Als rally was de Tuareg voor de Nederlandse deelnemers misschien iets te gemakkelijk, maar allemaal gaan ze met tal van ervaringen rijker weer naar huis. En nog belangrijker: ze genoten volop van wat Algerije allemaal te bieden heeft.

Lees meer

23-03-2019, 16:33

Geen grote veranderingen in laatste etappe Tuareg Rally Geen grote veranderingen in laatste etappe Tuareg Rally

Geen grote veranderingen in laatste etappe Tuareg Rally

Bij aanvang van de zevende en laatste etappe van de Tuareg Rally waren de kaarten al min of meer geschud. De drie rondes van 30 kilometer door de duinen van de Grand Erg Occidental - een gebied van in totaal 78.000 vierkante kilometer duinen - brachten nauwelijks nog veranderingen.

Lees meer

23-03-2019, 08:46

Eindeloze duinen in etappe 6 Tuareg Rally Eindeloze duinen in etappe 6 Tuareg Rally

Eindeloze duinen in etappe 6 Tuareg Rally

In de briefing werd het al gezegd en het roadbook toonde ook best wat duinen in de zesde etappe van de Tuareg Rally, maar het waren er uiteindelijk veel meer dan de deelnemers vooraf hadden gedacht.

Lees meer

21-03-2019, 18:48

Vijfde etappe Tuareg Rally ‘super leuke dag’ Vijfde etappe Tuareg Rally ‘super leuke dag’

Vijfde etappe Tuareg Rally ‘super leuke dag’

Vrijwel alle gezichten stonden op ‘joepie’ in het bivak van Taghit, waar de deelnemers van de Tuareg Rally terugkeerden na de vijfde etappe. Stuk voor stuk waren ze blij. “Wat een heerlijke dag.”

Lees meer

Rallyraid video's