Verrassende Naber zegeviert in opening Tuareg Rallye, Bulsink derde

Verrassende Naber zegeviert in opening Tuareg Rallye, Bulsink derde

Janiko Naber heeft zondag verrassend de eerste etappe van de Tuareg Rallye 2018 op zijn naam geschreven. Naber versloeg Thorsten Kaiser en Kay-Arne Bulsink. De Nederlander werd derde in een naar eigen zeggen “bijna vlekkeloze rit”.

Naber reed de 300 kilometer lange proef in een tijd van 3 uur en 12 minuten en 12 seconden. Hij was daarmee ruim anderhalve minuut sneller dan Kaiser. Bulsink werd derde op zeven minuten achterstand van Naber. Bulsink was na afloop positief over zijn rit waarin hij vele andere deelnemers inhaalde. “Ik heb lekker gereden vandaag”, zei Bulsink. “Aan het begin heb ik rustig gereden en geen gekke dingen gedaan. Vorig jaar begon ik de rally met pech en dat wilde ik nu voorkomen. Daarna heb ik min of meer foutloos kunnen rijden. Ik heb op een punt even moeten zoeken en stapvoets moeten rijden, maar ik kon het redelijk snel vinden.”

Halverwege de proef lag voor de navigatie een lastig punt waar veel deelnemers lange tijd moesten zoeken. Onder andere Mathieu Delmotte uit België verloor daar veel tijd. De nummer drie van een jaar geleden moest lang zoeken en probeerde verschillende paden voor hij uiteindelijk tot de juiste kwam.

Bij de quads won Clemens Eicker tijdens de eerste etappe. De coureur was drie minuten sneller dan Jaroslaw Kalinowski en sloeg daarmee de eerste slag. Ben Scallan werd derde bij de motoren.

Britse zege bij de auto’s
Alex Cole en Emma Osman schreven de eerste etappe bij de auto’s op hun naam. Het Britse duo was zestien minuten sneller dan Bowler-collega’s Simon Geldard en Liam Griffin. Het Finse Team Pendikainen werd derde en eerste in de SSV-klasse. Bernd Jäger en Harm Lolekamp pakten de vijfde plaats in de kenmerkende gele VW-bus. Ronald en Wendy Broomans kwamen op een zeventiende plaats aan de finish en waren na afloop tevreden met de dag.

Maandag staat de tweede etappe op het programma richting Merzouga. Daar krijgen deelnemers na ruim 250 kilometer proef nog eens een ronde duinen voor de wielen. [widgetkit id=”258″]

Gerelateerd nieuws

10-03-2018, 20:00

Kaiser pakt voor zesde keer eindzege Tuareg Rallye, Bulsink derde Kaiser pakt voor zesde keer eindzege Tuareg Rallye, Bulsink derde

Kaiser pakt voor zesde keer eindzege Tuareg Rallye, Bulsink derde

Thorsten Kaiser heeft zaterdag in Midelt voor de zesde keer de Tuareg Rallye op zijn naam geschreven. De Duitse rijder deed dat op opvallende wijze nadat hij de rally afwerkte met een gipsbeen. Kay-Arne Bulsink pakte een mooie derde plaats.

Lees meer

10-03-2018, 19:50

Succes voor Bowler in Tuareg Rallye, Broomans derde na problemen Succes voor Bowler in Tuareg Rallye, Broomans derde na problemen

Succes voor Bowler in Tuareg Rallye, Broomans derde na problemen

Alex Cole en Emma Osman hebben zaterdag de twintigste editie van de Tuareg Rallye in Midelt gewonnen. Zij pakten de zege voor Bowler Motorsport en voerden een één-twee aan. Ronald en Wendy Broomans verloren die tweede plaats door koelingsproblemen in de laatste vijftig kilometer van de proef. 

Lees meer

10-03-2018, 08:58

Bulsink en Broomans hebben podium in vizier na voorlaatste etappe Tuareg Rallye Bulsink en Broomans hebben podium in vizier na voorlaatste etappe Tuareg Rallye

Bulsink en Broomans hebben podium in vizier na voorlaatste etappe Tuareg Rallye

Kay-Arne Bulsink (motoren) en Ronald en Wendy Broomans (auto’s) kunnen zich zaterdag in Midelt van een podium verzekeren. De Nederlanders deden goede zaken in de zesde etappe die voerde van Merzouga naar het Desert Camp nabij Er Rachidia.

Lees meer

08-03-2018, 21:20

Spectaculaire duinenrace prooi voor Kaiser, Savelkouls verrast met derde tijd Spectaculaire duinenrace prooi voor Kaiser, Savelkouls verrast met derde tijd

Spectaculaire duinenrace prooi voor Kaiser, Savelkouls verrast met derde tijd

De spectaculaire duinenrace met aankomst op een van de hoogste duinen in het Erg Chebbi-gebied is donderdag gewonnen door Thorsten Kaiser. De vijfvoudig winnaar van de Tuareg Rallye nam in de proef een voorschot op een zesde eindzege. 

Lees meer

Rallyraid video's