Robin wint vierde etappe Tuareg Rallye, Broomans naar tweede plaats bij auto’s

Robin wint vierde etappe Tuareg Rallye, Broomans naar tweede plaats bij auto’s

Dominique Robin heeft woensdag de vierde etappe van de Tuareg Rallye op zijn naam geschreven. De KTM-rijder deed iets meer dan drie uur over de etappe van 180 kilometer. Kay-Arne Bulsink werd vierde.

Robin was Thorsten Kaiser in de listige vierde etappe iets te snel af nadat de Duitser in de fout ging op twee punten in de etappe. Eerst maakte hij een navigatiefout in het begin van de etappe, in het tweede deel van de etappe kwam Kaiser nog eens ten val. Aan de finish kwam hij slechts 48 seconden te kort om alsnog de overwinning te pakken. Het was voor Robin de eerste zege van deze rally waarin hij een jaar geleden nog een tweede plaats pakte. In de strijd om de derde podiumplaats bleef Kay-Arne Bulsink voor Mathieu Delmotte. De Vlaming pakte weliswaar enkele minuten terug op Bulsink, het was niet genoeg om hem in de problemen te brengen. De twee hielden elkaar in het grootste deel van de etappe in het vizier. Janiko Naber moest de wedstrijd in de vierde etappe noodgedwongen verlaten. De Memo Tours-rijder won de eerste etappe van de Tuareg Rallye, maar kwam woesndag zwaar ten val waarbij hij zijn bovenbeen brak.

Kaiser staat nog altijd aan de leiding in het klassement, zijn marge is 29 minuten ten opzichte van Robin. Bulsink en Delmotte strijden om de derde plaats, het verschil tussen de twee is 22 minuten. Stephan Savelkouls werd zevende in de vierde etappe en klimt langzaam maar zeker op het in het klassement. Hij staat nu op een vijftiende plaats. Sjoerd Fokkema werd zeventiende en staat in het klassement op een 29e plaats. Zijn achterstand is vooral opgelopen door de derde etappe waarin hij zonder brandstof kwam te staan en niet de volledige ronde kon rijden.

Bij de auto’s ging de overwinning andermaal naar Alex Cole en Emma Osman. Het duo van Bowler was de concurrentie, waaronder Ronald en Wendy Broomans, te snel af. Vader en dochter Broomans eindigden derde in de proef en zijn in het klassement inmiddels opgeklommen naar de tweede plaats. De achterstand van Broomans is inmiddels opgelopen tot twee uur. 

Bij de quads voegde Clemens Eicker een nieuwe overwinning aan zijn palmares toe. De Duitse quadrijder was een uur en 12 minuten sneller dan Laurent Hellemans die tijd prijsgaf. Patrick Robin werd derde. 

[widgetkit id=”264″ name=”Tuareg Rally 2018 – Leg 4″]

Gerelateerd nieuws

10-03-2018, 20:00

Kaiser pakt voor zesde keer eindzege Tuareg Rallye, Bulsink derde Kaiser pakt voor zesde keer eindzege Tuareg Rallye, Bulsink derde

Kaiser pakt voor zesde keer eindzege Tuareg Rallye, Bulsink derde

Thorsten Kaiser heeft zaterdag in Midelt voor de zesde keer de Tuareg Rallye op zijn naam geschreven. De Duitse rijder deed dat op opvallende wijze nadat hij de rally afwerkte met een gipsbeen. Kay-Arne Bulsink pakte een mooie derde plaats.

Lees meer

10-03-2018, 19:50

Succes voor Bowler in Tuareg Rallye, Broomans derde na problemen Succes voor Bowler in Tuareg Rallye, Broomans derde na problemen

Succes voor Bowler in Tuareg Rallye, Broomans derde na problemen

Alex Cole en Emma Osman hebben zaterdag de twintigste editie van de Tuareg Rallye in Midelt gewonnen. Zij pakten de zege voor Bowler Motorsport en voerden een één-twee aan. Ronald en Wendy Broomans verloren die tweede plaats door koelingsproblemen in de laatste vijftig kilometer van de proef. 

Lees meer

10-03-2018, 08:58

Bulsink en Broomans hebben podium in vizier na voorlaatste etappe Tuareg Rallye Bulsink en Broomans hebben podium in vizier na voorlaatste etappe Tuareg Rallye

Bulsink en Broomans hebben podium in vizier na voorlaatste etappe Tuareg Rallye

Kay-Arne Bulsink (motoren) en Ronald en Wendy Broomans (auto’s) kunnen zich zaterdag in Midelt van een podium verzekeren. De Nederlanders deden goede zaken in de zesde etappe die voerde van Merzouga naar het Desert Camp nabij Er Rachidia.

Lees meer

08-03-2018, 21:20

Spectaculaire duinenrace prooi voor Kaiser, Savelkouls verrast met derde tijd Spectaculaire duinenrace prooi voor Kaiser, Savelkouls verrast met derde tijd

Spectaculaire duinenrace prooi voor Kaiser, Savelkouls verrast met derde tijd

De spectaculaire duinenrace met aankomst op een van de hoogste duinen in het Erg Chebbi-gebied is donderdag gewonnen door Thorsten Kaiser. De vijfvoudig winnaar van de Tuareg Rallye nam in de proef een voorschot op een zesde eindzege. 

Lees meer

Rallyraid video's