Bulsink en Broomans hebben podium in vizier na voorlaatste etappe Tuareg Rallye

Bulsink en Broomans hebben podium in vizier na voorlaatste etappe Tuareg Rallye

Kay-Arne Bulsink (motoren) en Ronald en Wendy Broomans (auto’s) kunnen zich zaterdag in Midelt van een podium verzekeren. De Nederlanders deden goede zaken in de zesde etappe die voerde van Merzouga naar het Desert Camp nabij Er Rachidia.

Bulsink pakte bij de motoren een nieuwe derde plaats en vergrootte zijn voorsprong ten opzichte van Mathieu Delmotte. In het klassement is het verschil tussen de twee 43 minuten met nog zo’n 200 competitieve kilometers te gaan. Bulsink zei: “Ik heb heel lekker gereden vandaag. In de laatste duinen reed ik me een paar keer vast omdat het zo ontzettend zacht was, maar verder ben ik tevreden. Ik heb weer wat tijd gepakt op mijn Belgische achtervolger en dat is alleen maar goed.” De overwinning bij de motoren ging andermaal naar Thorsten Kaiser voor Dominique Robin. Kaiser begint zaterdag met een voorsprong van 43 minuten op Robin aan de laatste etappe.

Bij de auto’s ging de overwinning op miraculeuze wijze naar Liam Griffin en Chris Geldard. Het Britse duo van Bowler haalde die zege nadat het in de eerste duinenstrook van de dag al rolde. Ronald en Wendy Broomans pakten een tweede plaats op slechts 23 seconden van Griffin. Dit haalden zij nadat er in het eerste deel van de proef een probleem was met de turbo van de Toyota. Dit kon in de neutralisatie spoedig opgelost worden waardoor zij het tweede deel van de proef op volle snelheid konden rijden. Alex Cole en Emma Osman werden derde en verdedigen zaterdag hun eerste plaats in het klassement met een voorsprong van acht uur.

Wijnand Strik en Marcel Thijssens schreven de etappe bij de Experts in de auto op hun naam. Het Nederlandse duo heeft voorlopig een clean sweep te pakken in de klasse waar de concurrentie het af liet weten. De twee stevenen in hun eerste rally samen af op een mooie eindzege na vooral een leerzame wedstrijd.

Bij de quads ging de zege naar Clemens Eicker, hem kan de eindzege eigenlijk niet meer ontgaan. De Duitse rijder van het EATV-team heeft elf uur voorsprong op zijn eerstvolgende concurrent.

[widgetkit id=”266″ name=”Tuareg Rally 2018 – Leg 6″]

Gerelateerd nieuws

10-03-2018, 20:00

Kaiser pakt voor zesde keer eindzege Tuareg Rallye, Bulsink derde Kaiser pakt voor zesde keer eindzege Tuareg Rallye, Bulsink derde

Kaiser pakt voor zesde keer eindzege Tuareg Rallye, Bulsink derde

Thorsten Kaiser heeft zaterdag in Midelt voor de zesde keer de Tuareg Rallye op zijn naam geschreven. De Duitse rijder deed dat op opvallende wijze nadat hij de rally afwerkte met een gipsbeen. Kay-Arne Bulsink pakte een mooie derde plaats.

Lees meer

10-03-2018, 19:50

Succes voor Bowler in Tuareg Rallye, Broomans derde na problemen Succes voor Bowler in Tuareg Rallye, Broomans derde na problemen

Succes voor Bowler in Tuareg Rallye, Broomans derde na problemen

Alex Cole en Emma Osman hebben zaterdag de twintigste editie van de Tuareg Rallye in Midelt gewonnen. Zij pakten de zege voor Bowler Motorsport en voerden een één-twee aan. Ronald en Wendy Broomans verloren die tweede plaats door koelingsproblemen in de laatste vijftig kilometer van de proef. 

Lees meer

10-03-2018, 08:58

Bulsink en Broomans hebben podium in vizier na voorlaatste etappe Tuareg Rallye Bulsink en Broomans hebben podium in vizier na voorlaatste etappe Tuareg Rallye

Bulsink en Broomans hebben podium in vizier na voorlaatste etappe Tuareg Rallye

Kay-Arne Bulsink (motoren) en Ronald en Wendy Broomans (auto’s) kunnen zich zaterdag in Midelt van een podium verzekeren. De Nederlanders deden goede zaken in de zesde etappe die voerde van Merzouga naar het Desert Camp nabij Er Rachidia.

Lees meer

08-03-2018, 21:20

Spectaculaire duinenrace prooi voor Kaiser, Savelkouls verrast met derde tijd Spectaculaire duinenrace prooi voor Kaiser, Savelkouls verrast met derde tijd

Spectaculaire duinenrace prooi voor Kaiser, Savelkouls verrast met derde tijd

De spectaculaire duinenrace met aankomst op een van de hoogste duinen in het Erg Chebbi-gebied is donderdag gewonnen door Thorsten Kaiser. De vijfvoudig winnaar van de Tuareg Rallye nam in de proef een voorschot op een zesde eindzege. 

Lees meer

Rallyraid video's