Tuareg Rally 2016: Verkade in de fout, problemen voor Broomans en succes voor Leeuw

Tuareg Rally 2016: Verkade in de fout, problemen voor Broomans en succes voor Leeuw

En dag met pieken en dalen, en niet alleen omdat de dag begon met een special door de duinen. Op de voorlaatste dag vertrokken de amateurs als eerste maar zij mochten de eerste duinen special overslaan.

Twee uur later mocht de pro categorie beginnen aan hun special door de duinen en dit leverde problemen op voor, de leider in het klassement, Maikel Verkade. Verkade reed verkeerd, moest naar zijn eigen gevoel lang zoeken en verloor hier tijd mee. Toch presteerde Verkade het om als vierde binnen te komen en de leiding te behouden. Verkade hoeft zich geen zorgen te maken over Torsten Kaiser die op dit moment derde in het klassement staat. Wel zal hij James Ford in de gaten moeten houden maar Verkade heeft genoeg voorsprong om zijn motor morgen netjes binnen te brengen. Ook Martin van den Brink had een goede dag, hij bij de beste zes binnen maar doet niet meer mee in het algemeen klassement door de 12 uur tijdstraf van gisteren.

Bij de auto’s was er nog meer pech voor de Nederlanders. Leiders in het klassement, vader en dochter Broomans kwamen tijdens het tweede deel van de special in de problemen door een elektronisch problemen. De auto maakte kortsluiting waardoor het onmogelijk werd om de auto te starten. Maar bij problemen komt de mentaliteit van de echte rally raid deelnemers naar boven om elkaar te helpen. Zo stopte de equipe Grüner / Blümel met de nummer 221 MAN CAT voor hen om ze voor de resterende 150 kilometer naar de finish te brengen. Vader en dochter Broomans gaan proberen om morgen weer met de auto aan de start te staan en hun tweede plaats te verdedigen.

Bij de trucks hebben de Nederlanders meer succes, Marc leeuw wint de special en stijgt hierdoor naar de eerste plaats in het klassement. Ook bij de quads is het nog close, de top drie staat momenteel op minder dan een half uur van elkaar.

Morgen een etappe die vergelijkbaar is met de eerste etappe van deze Tuareq Rally. Tijdens deze laatste dag gaan de deelnemers nog even de bergen in om daarna hun voertuigen rond de middag over de finish te rijden.

[widgetkit id=”91″]

Gerelateerd nieuws

12-03-2016, 20:07

Tuareg Rally 2016: winst voor Verkade en Leeuw, Broomans tweede Tuareg Rally 2016: winst voor Verkade en Leeuw, Broomans tweede

Tuareg Rally 2016: winst voor Verkade en Leeuw, Broomans tweede

Maikel Verkade heeft vandaag de Tuareg Rally 2016 in Marokko op zijn naam geschreven. Deze overwinning is een mooi aanloop richting Dakar  2016 voor de 26 jarige motorrijder uit Utrecht.

Lees meer

11-03-2016, 21:11

Tuareg Rally 2016: Verkade in de fout, problemen voor Broomans en succes voor Leeuw Tuareg Rally 2016: Verkade in de fout, problemen voor Broomans en succes voor Leeuw

Tuareg Rally 2016: Verkade in de fout, problemen voor Broomans en succes voor Leeuw

En dag met pieken en dalen, en niet alleen omdat de dag begon met een special door de duinen. Op de voorlaatste dag vertrokken de amateurs als eerste maar zij mochten de eerste duinen special overslaan.

Lees meer

10-03-2016, 20:43

Tuareg Rally 2016: Ondanks halve rustdag toch verschuivingen Tuareg Rally 2016: Ondanks halve rustdag toch verschuivingen

Tuareg Rally 2016: Ondanks halve rustdag toch verschuivingen

Een halve rustdag met een korte maar pittige proef. Dat was het menu voor de vierde etappe in de Tuareg Rally. Voor Maikel Verkade bleek het geen probleem, hij won de etappe voor Torsten Kaiser. Verkades naaste concurrent, James Ford, verloor weer tijd.

Lees meer

09-03-2016, 21:20

Tuareg Rally 2016: koningsetappe scheidt jongens van de mannen Tuareg Rally 2016: koningsetappe scheidt jongens van de mannen

Tuareg Rally 2016: koningsetappe scheidt jongens van de mannen

De derde etappe in de Tuareg Rally werd een ware uitdaging voor mens en machine. Een proef van 320 kilometer werd uiteindelijk deels ingekort en ook lag er een verborgen checkpoint in de route. Althans, voor velen. Vijf rijders, waaronder Martin van den Brink, wisten de CP wel te vinden.

Lees meer

Rallyraid video's