Kaiser pakt voor zesde keer eindzege Tuareg Rallye, Bulsink derde

b_600_0_16777215_00_images_14-TUAREG-RALLY_2018_Leg_7_TRG18_Leg7_0187.JPG

Thorsten Kaiser heeft zaterdag in Midelt voor de zesde keer de Tuareg Rallye op zijn naam geschreven. De Duitse rijder deed dat op opvallende wijze nadat hij de rally afwerkte met een gipsbeen. Kay-Arne Bulsink pakte een mooie derde plaats.

Voorafgaand aan de rally was het lang onzeker of en hoe Kaiser aan de start zou komen. Al op de eerste dag werd duidelijk dat het met de vorm van de vijfvoudig winnaar goed zat. Hij werd tweede achter Janiko Naber en domineerde vanaf dat moment de race. Hij won de twee grote duinenetappes en moest in de dagen daarna nog slechts een keer een dagsucces laten aan Dominique Robin. In totaal finishte Kaiser met 52 minuten voorsprong op Robin, de Franse veteraan die opnieuw tweede werd.

Bulsink pakte een tweede plaats in de zevende etappe van de rally en verzekerde zich daarmee van een derde plaats algemeen. Ondanks een klein schuivertje aan het begin van de proef waar Bulsink een schaafwond op zijn arm aan over hield, reed de jonge coureur de etappe zonder problemen uit. Bulsink was zeven minuten langzamer dan Kaiser.

Stephan Savelkouls sloot de zevende etappe van de Tuareg Rallye af met een vijfde plaats. De Nederlandse debutant maakte eerder in de week al indruk in de duinenrace en gaf daar tijdens de afsluitende proef van bijna 200 kilometer een vervolg aan. In het klassement sloot hij de rally op een veertiende plaats af. Zijn vader, Sjoerd Fokkema, eindigde veertiende in het klassement.